- weather icon

U Hrvatskoj su i radnici i poduzetnici izgubili dušu

24.02.2011.

Piše Ivo Ćurković


Magistar Dražen Glavaš iz udruge Partner je održao zanimljivo predavanje na temu Kako biti uspješan radnik/poduzetnik, a ne izgubiti dušu. Predavanje je privuklo iznenađujuće veliki broj Makarana koji su aktivno sudjelovali u predavanju te svojim sugestijama pomogli da ono bude uspješno. Samo predavanje je bilo podijeljeno na nekoliko cjelina, a govorilo se o uspjehu, uspješnom radnom okruženju, izazovima budućnosti, radu u Bibliji, dualizmu, kako voljeti ponedjeljak i odgovoru na sve ove izazove.
Za uspjeh predavač je rekao da se sastoji od smisla onoga što se radi, misli koje pojedinca vode kroz taj rad i samo djelo. «Nema univerzalne definicije uspjeha pa se on doživljava kao osobni odnos prema radu i njegovim postignućima», rekao je Glavaš.
Od izazova budućnosti posebno je naglasio pitanje Azije ili bolje reći Kine i Indije, automatizacija rada i obilja koje postoji u svijetu. Od sposobnosti za uspjeh u radu naveo je design, priču, simfoniju, suosjećajnost, igru i svrhu. Ukoliko se ovi elementi dobro artikuliraju, onda uspjeh u radu ne bi trebao izostati s tim što svatko ima svoju stranu viđenja svake od nabrojanih stavki.
Glavaš je govorio i o spominjanju rada u Bibliji te o svjetskim trendovima. Založio se za što manje materijalizma u ovome svijetu. Kao ilustraciju vrlo problematičnog stanja kod nas, naveo je pet stavki koje se najviše cijene u Hrvatskoj. I nije bilo nekih većih iznenađenja. U Hrvatskoj je na prvom mjestu vrijednosti materijalno bogatstvo, društveni uspjeh, zdravlje, moć i društveni položaj.
makarska logo