4°C weather icon

U hotelu Miramare 9. ožujka: Zadarski arhitekt Nikola Bašić predstavlja svoje idejno rješenje uređenja obalnog pojasa i parka Osejava u Makarskoj

06.03.2017.

Grad Makarska poziva sve građane na javnu prezentaciju idejnog arhitektonskog i urbanističkog rješenja uređenja novoformiranog obalnog pojasa i parka Osejava Makarska.

Prezentacija će se održati u četvrtak, 9. ožujka 2017. s početkom u 11 sati u hotelu Miramare.

Sve okupljene građane na skupu će o detaljima pobliže upoznati predstavnik tvrtke MARINA PROJEKT d.o.o. iz Zadra i autor idejnog rješenja akademik prof. Nikola Bašić, dipl. ing. arh.

Kao što je poznato, Grad Makarska od prošle godine intenzivno radi na osmišljavanju rješenja s ciljem preuređenja istočnog dijela gradske luke koji je izgradnjom lukobrana ostao nedefiniran.

Prepoznavajući vrijednost ovog javnog prostora i njegov značaj za urbani identitet grada, Grad Makarska je pokrenuo zakonsku proceduru za realizaciju projekta proširenja i uređenje plaže Osejava, te paralelno s istim potaknuo izradu prostorno-programskog i arhitektonsko-urbanističkog rješenja uređenja platoa ispred hotela Osejava uz osmišljavanje sadržaja koji bi upotpunili novu makarsku nautičku luku.

O početku izrade idejnog rješenja makarska javnost upoznata je prošle godine kroz gradsku publikaciju Grad Makarska info u kojoj je po prvi put predstavljen paviljon Burolina, jedan od novih sadržaja koje predlaže autor.

Javnu prezentaciju Grad Makarska organizira s ciljem da se građani i najšira javnost upoznaju s cjelovitim rješenjem, te svojim sudjelovanjem u raspravi daju konstruktivan doprinos konačnom uređenju istočnog dijela gradske luke.

makarska logo