16°C weather icon

TZ Grada Makarske i Gradska knjižnica: Posjetite Šumoteku, prvu makarsku čitaonicu na otvorenom!

19.06.2019.

Ako si u potrazi za nečim drugačijim, a da to nije samo zabava, Šumoteka ti nudi spoj knjige, znanja i opuštanja. Manifestacija koja promovira kulturu čitanja i važnost boravka u prirodi prebacit će te u neku drugu dimenziju; kakvu dosad nisi imao prilike vidjeti u gradu podno Biokova.

 

Za sve zaljubljenike u knjigu i prirodu, Turistička zajednica grada Makarske i Gradska knjižnica Makarska organiziraju Šumoteku, makarsku čitaonicu na otvorenom!

 

Park fra Jure Radića, od 21. do 23. lipnja biti će najpoželjnije mjesto u gradu. Raznolika ponuda knjiga iz izbora Gradske knjižnice Makarska uz mnoštvo popratnih sadržaja; likovne radionice, kvizovi, promocije knjiga, projekcije filmova…, pružiti će jedinstven doživljaj. Čitanje i uživanje u prirodi dobitna je kombinacija kako za djecu tako i za odrasle.

 

Šumoteka nudi cjelodnevni program. Od 10 sati posjetitelji će u jedinstvenom ambijentu makarskog đardina, uz kavu, sok, sladoled i fritule, a uz zvuk starih ploča Vinyl Festivala, moći uživati u knjigama. Od 18 sati kreće ostatak programa. Nuditi će se i mogućnost kupnje knjiga po promotivnim cijenama na štandovima izlagača. 

 

Prvi dan ispunjen je radionicama za djecu, likovnom pod vodstvom akademske slikarice Ivane Glibote Pandžić i filmskom „Mala škola filmskog stvaralaštva“ pod vodstvom režisera Ivana Perića. Subota je rezervirana za ljubitelje znanstvene fantastike. U goste nam dolazi Udruga za fantastiku, igre i znanstvenu fantastiku F&ST iz Splita, koja će održati kvizove na temu Harry Pottera, Garfielda i junaka iz Star Warsa. Za ozbiljnije šumotekine znalce tu je i Geek Trivia Quiz.

 

Posljednji dan manifestacije svoje nove naslove promovirati će Jure Divić (zbirka priča „Tamo doli“)  i Nebojša Lujanović (roman „Južina“)

 

Svaku večer posjetitelji će uz kokice moći uživati u projekcijama filmova na velikom platnu. U petak je to prvi hrvatski SF film za djecu i mlade ''Moj dida je pao s Marsa'', a subota i nedjelja su rezervirani za filmove prema literarnom predlošku: „Blade runner“ i „Gospodar i ratnik: Daleka strana svijeta“.

 

Svaki dan Šumoteke kreće s knjižnicom na otvorenom.

 

Stoga postani i ti dio Šumoteke! Preuzmi knjigu u našoj čitaonici na otvorenom, pronađi mir u šumotekinoj ležaljci, te uz miris kave i borovine zaroni u more knjiga. Neka Šumoteka postane i tvoja nezaobilazna stanica!

 

 

 

P R O G R A M

 

21. lipnja (petak)

18 h- likovna radionica na temu slikovnice „Suli u avanturi“ (voditeljice Ivana Glibota Pandžić i Ana Duvnjak)

Radionice su namijenjene djeci predškolskog i školskog uzrasta.

 

19 h- „Mala škola filmskog stvaralaštva“ pod vodstvom režisera Ivana Perića

 Rad sa polaznicima na osmišljavanju kratke filmske scene, izradi storyboarda i snimanje jedne odabrane scene

 

21:30 h- projekcija filma „Moj dida je pao s Marsa“

 

 

22. lipnja (subota)

18 h- kviz „Where's that rebel cat, Harry?“ za djecu i odrasle. Tematika kviza je vezana uz junake iz Harry Pottera, Garfielda i Star warsa.

 

20:00 h- kviz „Geek Trivia Quiz“ za odrasle

Posjetitelji će se na oba kviza moći prijaviti u grupama s maksimalno troje sudionika. Za najbolje natjecatelje osigurane su vrijedne nagrade.

 

21:30 h – projekcija filma „Blade runner“

 

 

23. lipnja (nedjelja)

18:00 h - promocija zbirke priča „Tamo doli“ Jure Divića

 

19:30 h – promocija romana „Južina“ Nebojše Lujanovića

 

21:30 h – projekcija romana „Gospodar i ratnik: Daleka strana svijeta“

 

makarska logo