19°C weather icon

Turistička zajednica grada Makarske: Konferencija ''Turizam i urbanizam'' 4. lipnja u hotelu Park

03.06.2019.

Poslovni dnevnik, Večernji list i Turistička zajednica grada Makarske organiziraju konferenciju “Turizam i urbanizam” koja će se održati 4. lipnja 2019. godine s početkom u 11 sati u hotelu Park (Kralja Petra Krešimira IV, broj 23).

 

Makarska rivijera je, zbog zemljopisnog položaja i atraktivnosti prirodnih i društvenih resursa, dugi niz desetljeća popularno odredište mnogobrojnih domaćih i stranih turista. Nagli razvoj turizma 60-ih godina prošloga stoljeća, rezultirao je snažnim ulaganjima u infrastrukturu na području Makarske te, na lokalnoj razini, novom konceptu urbanizacije nakon razornog potresa 1962. godine. U iduća tri desetljeća ekstenzivno je korišten obalni prostor kao glavni turistički resurs. U današnje vrijeme, kako bi se produljila sezona na cijelu godinu, sve se više razvijaju novi sadržaji, pa daljnji razvoj Makarske rivijere, ali i velikog dijela naše obale, ovisi o urbanom planiranju. 

 

Stoga ćemo, na konferenciji, upravo na primjeru Makarske govoriti o održivom i planskom razvoju naše obale, smislenoj i pametnoj izgradnji kapaciteta te aktiviranju lokalnog stanovništva u razvoju prostora na kojem živi. Dodatno ćemo staviti naglasak na postojeće objekte na obali koji su u lokalnom ili državnom vlasništvu kroz priču o njihovoj iskoristivosti i potencijalu u širem smislu održivog razvoja, poručuju organizatori.

makarska logo