13°C weather icon

Tradicionalni međunarodni nogometni turnir „Makarska Cup 2016“ održat će se od 28. travnja do 1. svibnja

26.04.2016.

Tradicionalni međunarodni nogometni turnir „Makarska Cup 2016“ ove se godine po sedmi put održava u Makarskoj od 28. travnja do 1. svibnja u organizaciji Radničkog nogometnog kluba Zmaj. Na turniru će sudjelovati 34 kluba sa 72 ekipe iz pet zemalja: Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kosova, Češke i Hrvatske. Cilj i zadaci turnira su da kroz jedno dinamično natjecanje klubovi i škole nogometa prikažu svoj rad kao i da prezentiraju nove mlade nade i talente.


Ove godine turnir se organizira u 4 uzrasne kategorije od 2004. do 2008. godine. Na turniru će od četvrtka do nedjelje na terenima Gradskog sportskog centra biti odigrane 164 utakmice, a nastupit će više od 1000 djece i to pod budnim okom skauta koji na ovakvim manifestacijama krenu u „lov“ na talente. Jedan od noviteta koji će ove godine obilježiti turnir je dolazak momčadi Slavije iz Praga koja će ove godine po prvi put nastupiti na turniru zahvaljujući nogometnom klubu Hajduk.

Cijeli događaj već godinama prolazi u vrhunskoj atmosferi sa puno veselja, navijanja i radosti zbog pobjede, ali i suza i tuge zbog izgubljenog finala ili dobre utakmice. U sedam izdanja turnira nastupilo je više od 5000 djece, stoga ne čudi da je „Makarska Cup“ poznat kao jedan od najkvalitetnijih turnira na ovim prostorima jer nastupaju klubovi iz svih hrvatskih regija i najkvalitetniji klubovi iz okolnih država.
 

makarska logo