28°C weather icon

Tradicionalna 14. Biciklijada u subotu 4. lipnja

02.06.2016.

U organizaciji Savjetovališta Lanterna i Biciklističkog kluba Makarska 4. lipnja na gradskoj rivi održat će se 14. po redu Biciklijada, najveća manifestacije ove vrste u Hrvatskoj. Pokrovitelji su Grad Makarska, Turistička zajednica grada Makarske i Ministarstvo socijalne politike i mladih.
Manifestacija koja svake godine okuplja velik broj mladih i starijih sudionika startat će u 10 sati ispred zgrade Grada, gdje će natjecatelji od 9 sati moći preuzeti brojeve i majice. Organizatori posebno apeliraju na vozače bicikala da ne zaborave ponijeti zaštitne kacige koje će nositi za vrijeme utrke.
Nakon tri odvožena kruga zakazanom trasom, ispred zgrade Grada za sve sudionike započet će zabavni dio programa kojeg će voditi Joško Marče.
Večer prije utrke, kada će se održati radionica servisiranja bicikli, predviđen je nastup Frane Granića koji će se predstaviti izvođenjem akrobacija na BMX-u, te koncert Dragane Čović.

 

Posebna regulacija prometa od 7 do 12.30 sati


Zbog održavanja Biciklijade bit će zatvoren promet Gradskom rivom (od Mercesa) od 7 do 12.30 sati zbog čega se mole građani da na vrijeme izmjeste svoje automobile jer će u protivnom to učiniti nadležna služba o njihovom trošku.


Od 10 do 10.30 sati bit će u potpunosti onemogućen promet centrom grada
jer će osim gradske rive i ulica koje čine trasu utrke ( križanje ulica Franjevački put i Stjepana Ivičevića, Ulicu don Mihovila Pavlinovića, Ante Starčevića do izlaska s autobusnog kolodvora (kružni tok), zatim Ulicu kralja Zvonimira (kraj Tommyja do rive) za promet biti zatvorene i sve poprečne ulice koje imaju izlaz na Franjevački put, te ulice - Stjepana Ivičevića, Don Mihovila Pavlinovića, Ante Starčevića i Kralja Zvonimira.
Grad Makarska ovim putem moli sve građane grada Makarske za strpljenje i pažnju u prometu kako bi osigurali nesmetano odvijanje manifestacije.
 

makarska logo