4°C weather icon

Tour of Croatia: Posebna regulacija prometa 19. travnja od 7,00 sati

16.04.2018.

Makarska će i ove godine, četvrtu godinu zaredom, biti sudionik jednog od najvažnijih sportskih događaja u Hrvatskoj – velike međunarodne biciklističke utrke Tour of Croatia, koja će se održati od 17. do 22. travnja. Utrka započinje u Osijeku, a naš grad će biti dio treće etape koja se vozi 19.travnja od Trogira, preko Okruga, Brela, Baške Vode, Makarske, te zatim Tučepi, Podgore, a završava napornim biciklističkim usponom do vrha Sv. Jure. Ulazak biciklista u grad Makarsku očekuje se oko 15,45 minuta, a izlazak oko 16,05 sati. Sudionici utrke proći će dijelom Vukovarske ulice, Ulicom Ante Starčevića, Ulicom kralja Zvonimira, Obalom kralja Tomislava, Marinetom, Franjevačkim putem i Ulicom Stjepana Ivičevića.


Povodom održavanja međunarodne biciklističke utrke Tour of Croatia 2018., u četvrtak 19. travnja bit će na snazi posebna regulacija prometa. Naime, u vremenu od 7,00 sati do završetka utrke bit će zatvoren promet za motorna vozila Ulicom Kralja Zvonimira od križanja s Ulicom Kralja Petra Krešimira IV (Supermarket Tommy) , gradskom rivom (Obala kralja Tomislava, Marineta i Franjevački put). Grad Makarska stoga apelira na sve građane da do 7,00 sati uklone svoja vozila s rive jer će u protivnom parking služba iste premjestiti o njihovom trošku.


Na gradskoj rivi već od 13,30 sati započinje program u sklopu kojega će se ove godine po prvi put, u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, organizirati informativno-edukativne aktivnosti za djecu i mlade. Dvoje edukatora učenike će se upoznati s kretanjem bicikala u prometu kao primarnim oblikom alternativnog načina kretanja prema direktivi Europske unije, a nakon toga će imati priliku sudjelovati i u programu edukacije o razvrstavanju otpada. Najbolje očekuju nagrade organizatora i sponzora, a sve sudionike prigodne nagrade.


Kao i prethodnih godina, svi podsjetitelji na gradskoj rivi imat će priliku utrku - prolazak biciklista kroz cilj te proglašenje pobjednika - pratiti na velikom televizijskom ekranu.
 

makarska logo