12°C weather icon

Torta makarana na Dalmacija Wine Expou – zarada za Udrugu Milan Ožić

13.04.2012.

13.4.2012.

U sklopu festivala Dalmacija Wine Expo 2012., kao partneri u projektu zaštite i brendiranja makarske tradicionalne slastice torte makarane, nastupit će na zajedničkom štandu Grad Makarska, Turistička zajednica Grada, hotel Park, Hoteli Makarska d.d., hotel Osejava, hotel Biokovo i JU Park prirode Biokovo. Festival, koji iz godine u godinu dobiva sve više na kvaliteti i koji je u kratko vrijeme dobio status drugog najvećeg festivala vina u Republici Hrvatskoj te koji je nezaobilazno mjesto za svakog ljubitelja vina i hrane, nezamisliv je bez gastronomskog bisera, kraljice kolača, ponosa našega grada – torte makarane. Upravo stoga, u suradnji s timom Dalmacija Wine Expo, koji je također dao svoj doprinos u brendiranju makarane, predstavit ćemo se s ponudom turističko-ugostiteljskih objekata koji u svojoj ponudi nude tortu makaranu. Naime, Dalmacija Wine Expo je u sklopu šestog Međunarodnog festivala vina i kulinarstva u studenom u Zagrebu vrlo uspješno prezentirao naš grad uz zapažen nastup – upravo zahvaljujući našoj torti makarani.
Ovo je jedinstvena prilika u sklopu koje će se na jednom mjestu predstaviti Grad, Turistička zajednica, hotelijeri te Park prirode, što nije zanemarivo s obzirom da zaista dugo ciljanih nastupa nije bilo.
Torta će se prodavati, po cijeni od 5 kuna po rombu, a čitava zarada ići će u prilog humanitarne Udruge Milan Ožić. Na štandu će se također naći i prošlogodišnji suvenir torte makarane – traverse (pregače) naše sugrađanke Tee Bušelić, a bit će izložena i značajna zbirka starog posuđa.
Sigurni smo da će naša makarana briljirati na još jednom nastupu i oduševiti brojna nepca posjetitelja festivala. Tako ćemo se prisjetiti nastupa Grada Makarske, Turističke zajednice Grada i brojnih lokalnih obiteljskih gospodarstava koji su izlagali na 4. mediteranskom sajmu zdrave prehrane i ljekovitog bilja u Dubrovniku 2007., te u teškoj konkurenciji osvojili značajno priznanje za najslasticu tortu makaranu.


makarska logo