11°C weather icon

Tonći Bilić na godišnjem skupu gradonačelnika i poduzetnika u Umagu

12.11.2013.

Gradonačelnik Makarske Tonći Bilić sudjelovat će na 5. Godišnjem skupu gradonačelnika i poduzetnika koji se, u organizaciji Udruge gradova, od 13. – 15. studenog održava u Umagu.
Dva vrlo intenzivna dana konferencije ponudit će rješenja o tome kako unaprijediti suradnju gospodarstva i jedinica lokalne uprave, konkurentnost gradova, pospješiti upravljanje i privući investicije. Skup obuhvaća panel rasprave i studije slučaja gradova iz Hrvatske i inozemstva, koji mogu ponuditi praktična rješenja o suradnji poslovnog i javnog sektora. Cilj je skupa kroz dijalog i razmjenu iskustava gradonačelnika i poduzetnika, raspraviti na koji način gradovi mogu pomoći u stvaranju poduzetničke klime, te kako poduzetnici mogu potaknuti razvoj lokalne zajednice.
Prepoznati prilike i uspostaviti dobru suradnju s poslovnom zajednicom čini razliku između uspješnih i neuspješnih gradova. Stvaranjem prilika za održive investicije gradovi direktno utječu na razvoj koji osigurava kvalitetan život građanima. Ovaj susret pruža jedinstvenu priliku da vodstvo lokalne uprave i poduzetnici pronađu uspješne modele suradnje kako bi zajednički stvorili budućnost, poručili su organizatori.

makarska logo