- weather icon

Tjedan održivog razvoja: Kreativne radionice pod motom „Obnovi i ponovno upotrijebi“ 30. svibnja na platou Astro parka, predavanje ,,Održivi turizam'' 4. lipnja u gradskoj vijećnici

28.05.2018.

I ove godine  Makarska će se pridružiti velikom broju europskih gradova koji će obilježiti Europski tjedan održivog razvoja– inicijative kojoj je cilj poticati i učiniti vidljivima aktivnosti, projekte i događanja koje promiču održivi razvoj u lokanoj zajednici. Pod pokoviteljstvom Grada Makarske, a  u organizaciji Udruge Sunce i partnera, na platou Astro parka 30. svibnja 2018. godine održat će se akcija pod nazivom „Obnovi i ponovno upotrijebi“  u kojoj će sudjelovati Udruga umirovljenika Makarska, Biciklistički klub Makarska, Srednja strukovna škola, Osnovna škola Stjepana Ivičevića – Zadruga Rogač, Makarski komunalac d.o.o, Dječji vrtić Biokovo zvonce, DAUP Orion, PO Juraj Bonaći i Udruga Sunce. Od 9,00 do 12,00 u kreativnim radionicama na otvorenom "pod šatorima" posjetitelji će imati priliku informirati se o svjetlosnom zagađenju, naučiti kako od odbačenih stvari (papira, tekstila, drva, metala…) napraviti uporabne i dekorativne predmete i zašto je važno razdvajati otpad, kako od ostataka hrane napraviti ukusne obroke, kako popraviti bicikle i još puno korisnih informacija. Akciji se pridružila i JU Razvona agencija MARA u čijoj će se organizaciji, u ponedjeljak 4. lipnja,  s početkom u 11,30 sati u gradskoj vijećnici, održati predavanje„Održivi turizam“ autora prof. dr. sc. Nevena Šerića.

Nositelji aktivnosti Grada Makarske unutar Europskog tjedna održivog razvoja imaju za cilj djelovati na podizanje razine svijesti svih naših sugrađana kao i donositelja odluka o važnosti održivog razvoja kao okvira za oblikovanje politika i strategija kontinuiranog gospodarskog i socijalnog napretka, bez štete za okoliš i prirodne izvore važne za budućnost cijele lokalne zajednice.

  

makarska logo