- weather icon

Tiskovna konferencija: Makarska pruža najbolje uvjete za pripremu reprezentacije

11.07.2012.

13.7.2012.

Makarski gradonačelnik Marko Ožić Bebek danas je sa splitsko-dalmatinskim županom Antom Sanaderom i načelnikom Baške vode Joskom Roščićem održao konferenciju za tisak na kojoj se govorilo o mogućnosti otvaranja novog kampa Hrvatskog nogometnog saveza – upravo u Makarskoj!
Župan Ante Sanader čestitao je novom vodstvu HNS-a i pozdravio njihovu odluku o pripremama hrvatske nogometne reprezentacije u Hrvatskoj te im ponudio izgradnju novog reprezentativnog kampa u Makarskoj, na zemljištu (površine oko 20 ha) za koje planovi već postoje!
Gradonačelnik Bebek predstavio je niz strateških prednosti koje Makarska sa svim svojim resursima nudi.Osim pripremljenih prostornih planova za sportsku zonu s 4 nogometna terena i dodatnim sadržajima, u Makarskoj je smještena Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Biokovka. S obzirom da najviše ozljeda sportaši zadobiju upravo prilikom priprema, Biokovka je itekako komparativna prednost. Mikroklimi Makarske svi smo svjedočili ove zime kada je doslovno cijela Hrvatska bila pod snijegom, uključujući otoke – osim Makarske koja godišnje broji 200-300 sunčanih dana! Ova činjenica daje prednost Makarskoj ispred Zagreba (u kojem u zimskom razdoblju pripreme nisu moguće), ispred kišne Istre, kao i svih drugih mjesta u Hrvatskoj.
Tu je i nova Gradska višenamjenska sportska dvorana s bazenom, koja je pobrala brojne pohvale od vrhunskih sportaša i sportskih stručnjaka zagrebačkog Kineziološkog fakulteta. U toj dvorani je već više puta gostovala hrvatska rukometna reprezentacija, a u bazenu je nastupala i hrvatska vaterpolska reprezentacija.
U suradnji s dekanom Kineziološkog fakulteta u Splitu Malešom u fazi realizacije je i Kineziološki institut koji će uključiti znanost u sportske pripreme.
Ova konferencija za tisak značajan je poticaj odgovornima, a naš cilj je biti u službi sportskog turizma – na usluzi Hrvatske reprezentacije - istaknuo je Bebek.
Načelnik Roščić predstavio je planove Baške Vode, uz naglasak na novom tunelu kroz Biokovo i priključak na autocestu.
Na kraju je župan Sanader istaknuo kako je upućeno pismo namjere novom vodstvu HNS-a, te da se želi izboriti za razvoj sportskog turizma u Dalmaciji, kako hrvatski klubovi ne bi više odlazili u Antalyju i druga mjesta izvan Hrvatske.


makarska logo