10°C weather icon

Tečaj prve pomoći za gorske spašavatelje

25.11.2008.

26.11.08.

U Karlovcu je od 22.do 23. studenoga 2008. godine održan tečaj iz prve pomoći za pripadnike Hrvatske gorske službe spašavanja . Među kandidatima su bili Rikardo Škorlić i Ivo Mendeš, članovi stanice Makarska. Nakon dvodnevnog teoretskog i praktičnog dijela održan je ispit kojeg su uspješno položili, a priznanje za najbolju prezentaciju praktičnog dijela pripalo je Ivi Mendešu.
Licenciranje iz prve pomoći obnavlja se svake tri godine, a položen ispit preduvjet je za daljnje školovanje i polaganje za naziv spašavatelj, kao što svi spašavatelji moraju posjedovati licencu, da bi odgovorno mogli pružati prvu pomoć.
Stalnim usavršavanjem i vježbom ostvaruju se preduvjeti da spremnost svih članova stanice bude na zavidnoj razini, kako bi u stvarnim situacijama mogli odgovoriti i unesrećene zbrinuti na što kvalitetniji način. Važno je istaknuti da bez kvalitetne podrške i ostvarivanja financijskih obveza jedinica lokalne samouprave nije moguće pratiti sve zahtjeve koji se postavljaju pred službu.
Izvješće i foto: HGSS stanica Makarska

makarska logo