16°C weather icon

Svečanost otvaranja Makarskog ljeta

30.06.2009.

3.7.09.

Kako je već i najavljeno, u subotu 4. srpnja 2009. na Kačićevu trgu bit će upriličeno svečano otvaranje kulturno-zabavne manifestacije Makarsko ljeto 2009. uz svečano podizanje zastave Makarskog ljeta. Ovogodišnje Ljeto broji sveukupno 53 događaja koja će se održati na 10 najatraktivnijih lokacija u našem gradu, a trajat će 63 dana.
Svečanost otvaranja tradicionalno će obilježiti domači izvođači, a započinje u 21,30 sati intoniranjem himne Republike Hrvatske u izvedbi Gradske glazbe Makarska. U nastavku programa nastupit će folklorni ansambl Tempet sa starogradskim makarskim plesovima, a za glazbeni dio programa zaduženi su klapa Makarska te Gradski zbor Makarska.
Podizanje zastave Makarskog ljeta, kao najsvečaniji trenutak večeri, popratit će fanfare Gradske glazbe Makarska, a nebo nad našim gradom išarat će veličanstveni vatromet.
Večer će se nastaviti u poznatom ritmu Nene Belana i njegovih Fiumensa u odličnoj atmosferi i, nadamo se, još boljem raspoloženju.


Neno Belan kao kantautor, gitarist i vječiti romantik na domaćoj sceni traje više od 20 godina tijekom kojih je izgradio respektabilnu karijeru sa svojim karakterističnim glazbenim stilom - mješavinom mediteranskog popa, rocka i dalmatinske pjesme - koji su mnogi prozvali "belanovskim popom".
Autor je mnogih uspješnih hitova iz vremena Đavola, a zatim i u samostalnoj karijeri koju je izgradio s riječkim "Fiumensima". Posljednjih godina ne zaobilaze ga najprestižnija strukovna priznanja čime je postao jedan od najvažnijih suvremenih kantautora. Višestruki pobjednik Šibenske šansone (hitovi Galeb, Srce od leda, Djevojka s juga, Zar više nema nas), te nedavni dobitnik Porina za najbolji pop album, pjesmu godine i najbolju vokalnu suradnju.

makarska logo