17°C weather icon

SVEČANO OTVARANJE MAKARSKOG KULTURNOG LJETA 2013.

18.06.2013.

 

 

 

Zastava 'Makarskog kulturnog ljeta 2013.' službeno će zavijoriti na glavnom gradskom trgu u četvrtak 20. lipnja 2013. u okviru programa otvaranja koji započinje u 21 sat koncertom Harija Rončevića i pratećeg benda. Tradicionalno, dio programa otvaranja bit će i Gradska glazba Makarska, klapa Garbin, ali i najmlađi članovi makarskoga Folklornog ansambla 'Tempet'.
Uz samo ime manifestacije, novina ovogodišnjeg Ljeta je povratak ribarskih večeri na Gradsku rivu, i to četvrtkom. Zabave neće nedostajati u idućim mjesecima. Već za Dan državnosti očekuje nas koncert klape Intrade na gradskoj rivi, te koncert Jasmina Stavrosa povodom ulaska Hrvatske u Europsku uniju. Tu su i Etno-festival u organizaciji Tempeta, Tribute to Dado Slivar, a spektakl 'Mršavi i Debeli' planiran je za 4. kolovoza. Naravno, utorkom na Trgu Tina Ujevića ostaju makarske klape.
Uz dva vrhunska glazbena događaja - koncert 'Diva' – Radojke Šverko, Tereze Kesovije i Gabi Novak, te operni spektakl Ljeta tenora Ive Gamulina Gianija i španjolske operne dive Pastore Soler, Ljetno kino Makarska tri će dana biti domaćin Mediteranskog filmskog festivala ('Ruka u ruci', 'Snjeguljica' i 'Košnice'). Ovog ljeta u istom prostoru  planiramo ponuditi i vrhunske predstave - posebno izdanje predstave 'Za Europu spremni' Arijane Čulina, 'Vlaška posla' s Anom Griucom i Milom Elezović, ali i djelo Mani Gotovac 'Pričaj mi o Gorkome'.
'Makarsko kulturno ljeto' nudit će i nekoliko vrhunskih izložbi u Galeriji Antuna Gojaka (Nagovještaji bića, Svakodnevnica po Gojaku, Idra).
U staroj franjevačkoj crkvi posjetitelji će se oduševiti koncertima klasične glazbe, počevši od Barbare Sumić, Bjanke Ivas, Zorana Velića, Aleksandra Srzića, Nade Sumić i brojnih drugih.
Ovom manifestacijom (koja datira od 1994. godine, a kojoj su prethodile 'Podbiokovske večeri') nastojimo, uz povećanu kvalitetu turističke ponude, očuvati i dalje predstavljati simbole ovdašnje tradicijske baštine. Manifestacija je izuzetno praćena od domaćih i stranih posjetitelja, a želja nam je predstojeće događaje - vrijedne u kulturnom i turističkom smislu ne samo za grad, već i županiju i državu - organizirati na zavidnoj razini.
 
 

 

makarska logo