13°C weather icon

Svečani prijem za glazbenog virtuoza Hakana Ali Tokera

29.07.2016.

Nakon održanog koncerta u Staroj Franjevačkoj crkvi u sklopu Makarskog kulturnog ljeta, za velikog glazbenog virtuoza Hakana Ali Tokera upriličen je svečani prijem u zgradi Grada. Poznatog turskog umjetnika, koji je u Makarsku došao nakon održanog koncerta na Dubrovačkim ljetnim igrama, primio je zamjenik gradonačelnika Miroslav Družianić, a prijemu su nazočili i umjetnički ravnatelj Festivala Makarskog kulturnog ljeta Ivica Mijačika te predsjednik Hrvatsko-turske udruge prijateljstva, Goran Beus Richemberg.
Zamjenik gradonačelnika Miroslav Družianić izrazio je zadovoljstvo činjenicom da je Grad Makarska uspješno odgovorio i na ovaj organizacijski izazov pripremivši sve što je potrebno za ovaj veliki događaj. - Od prvog trenutka kada smo doznali da Hakan Ali Toker dolazi u Makarsku osjećali smo da je riječ o nečem velikom i posebnom i zato smo se potrudili napraviti sve što je u našoj moći za dolazak tako velikog glazbenika. U Makarskoj postoji publika koja voli klasičnu glazbu, što se moglo i vidjeti u iznimnoj posječenosti koncerta. Ljudi su bili više nego impresionirani, mnogi su mi kazali da ih se sve skupa jako dojmilo i da nikada u životu nisu čuli nešto slično, rekao je zamjenik gradonačelnika, Miroslav Družianić.
- Velika je povlastica biti u zemlji koja cijeni umjetnost i to je ohrabrujuće, jer mi umjetnici smo često osjetljivi tipovi i to nas potiče da budemo još bolji. U slabo razvijenim zemljama umjetnost je često zanemarena, ali ova pozornost koju dajete meni, pokazuje visoku razinu civilizacije u Hrvatskoj, istaknuo je Hakan Ali Toker zahvalivši se domaćinima, a posebno Goranu Beusu Richenberghu, predsjedniku Hrvatsko-turske udruge prijateljstva i makarskom zetu koji ima najveće zasluge što je Grad Makarska svojim sugrađanima i turistima poklonio ovaj veliki koncert.
- Hakan je svestran umjetnik koji svira nekoliko instrumenata, a osim glazbenika čiji je habitus klasična glazba, on je i glazbeni pedagog što uvelike pridonosi njegovoj izvrsnosti, istaknuo je Richemberg s kojim se složio i umjetnički ravnatelj Festivala Makarsko kulturno ljeto Ivica Mijačika komentirajući Ali Tokerov nastup tek s nekoliko riječi: Nemjerljiv, fascinantan,…..mirakul!
Za kraj je uslijedila i prigodna razmjena darova u kojoj je svatko dobio i po jednu glazbenu poslasticu – Grad Makarska Tokerov CD, a turski pijanist izabrane skladbe koje je snimio naš poznati trubač Tonči Puharić.
 

makarska logo