12°C weather icon

Svečana Skupština Udruge studenata Makarskog primorja: Grad Makarska financijski pomogao u organizaciji proslave, obećana potpora u budućim projektima

13.03.2015.

U Zagrebu je u prostorijama Udruge studenata grada Splita 12. ožujka održana svečana Skupština u povodu osnivanja Udruge studenata Makarskog primorja i prijatelja, izvijestila nas je Ivana Roglić, glasnogovornica Udruge.
Udruga je formalno osnovana u studenom prošle godine i od tada je održala velik broj sastanaka te sudjelovala u nekoliko projekata u koordinaciji s ostalim zagrebačkim studentskim udrugama. Razlog sazivanja svečanoga sastanka jest to što su makarski studenti po prvi put imali priliku ugostiti jednog predstavnika gradske vlasti. Skupštini je nazočio dogradonačelnik Miro Družianić, koji je s članovima Upravnoga odbora za okruglim stolom razgovarao o ključnim pitanjima koja se tiču suradnje Grada Makarske i Udruge te o problemima s kojima se studenti Makarskog primorja susreću u glavnom gradu. Upravni odbor iznio je plan i svrhu svoga djelovanja te posebno naglasio potrebu pronalaska vlastitoga prostora Udruge koji bi svim njezinim članovima uvelike olakšao djelovanje.
Dogradonačelnik je studentima obećao bezuvjetnu podršku matičnoga grada i iskazao dobru volju za buduću suradnju i zajedničke projekte. Sastanak je završio razmjenom simboličnih poklona. Dogradonačelnik je studentima uručio sliku makarske umjetnice Sanje Srzić, a oni njemu maketu Gornjega grada. Nakon toga uslijedio je domjenak kojemu su prisustvovali upravni odbori i članovi svih zagrebačkih studentskih udruga. Opuštenom atmosferom uz zvuke gitare i harmonike te okuse rodnoga kraja najavljena je prva Noć Makarana koja će se održati u petak navečer u zagrebačkom klubu Roko na kojoj će u organizaciji Udruge studenata Makarskog primorja i prijatelja nastupiti klapa Intrade. Grad Makarska financijski je pomogao organizaciju događanja zahvaljujući odluci gradonačelnika Tonćija Bilića da iz proračunske pričuve izdvoji 5 000 kuna kao donaciju udruzi.

J. Morović / foto Udruga studenata Makarskog primorja

makarska logo