7°C weather icon

Svečana sjednica povodom Dana grada Dubrovnika i Feste sv. Vlaha

31.01.2009.

3.2.08.

Povodom Dana grada Dubrovnika i Feste sv. Vlaha jučer, 2. veljače, u Dubrovniku je održana svečana sjednica Gradskog vijeća kojoj su nazočili i predstavnici Grada Makarske - Ante Novak, zamjenik gradonačelnika i Lidija Vukadin, stručna suradnica u Uredu gradonačelnika. U jutarnjim satima tradicionalnim puštanjem bijelih golubica, simbola slobode i mira, ispred crkve sv. Vlaha i uzdizanjem Vlahovog barjaka na Orlandov stup, započela je Festa sv. Vlaha. U prepunom Kazalištu Marina Držića održana je svečana sjednica Gradskog vijeća u nazočnosti predsjednika Hrvatskog sabora Luke Bebića i potpredsjednice Željke Antunović, izaslanice hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića dubrovačko- neretvanske županice Mire Buconić, predstavnika županija i gradova diljem Hrvatske, brojnih izaslanstava iz zemlje i inozemstva... U svom govoru gradonačelnica Dubravka Šuica osvrnula se na realizirane projekte, ali i najavila nove planove Grada Dubrovnika koji će se temeljiti na novoj razvojnoj strategiji grada kroz znanost, kulturu i turizam.

Tradicionalna javna priznanja zaslužnim građanima dodijeljena su za životno djelo Terezi Kesoviji, a nagrade Grada plivačici Sanji Jovanović, kapetanu Kristu Laptalu, Udruzi roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata Dubrovnik te Jedriličarskom klubu Orsan.  
 
Svečano otvaranje garažno-sportskog objekta u centru Dubrovnika
Predstavnici Grada Makarske nazočili su i svečanom otvaranju prve javne garaže u Dubrovniku. Garaža, koja je ujedno i sportski kompleks, najveći je kapitalni projekt Grada Dubrovnika u koji je uloženo 17,9 milijuna eura. Izgradnjom ove garaže, sa 711 parkirališnih mjesta, sportskom dvoranom i sportskim terenima riješen je problem prometa koji je najviše izražen u špici turističke sezone.Objekt je otvorio predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić.
Iako je izgrađena u centru grada, svojim izgledom ne narušava kulturno-povijesni identitet Dubrovnika.makarska logo