16°C weather icon

Svečana dodjela: Uručene nagrade najboljim sportašima za 2016. godinu

24.02.2017.

Zajednica sportskih udruga grada Makarske organizirala je u hotelu Biokovo svečanu dodjelu nagrada najuspješnijim sportašima za 2016. na kojoj je uz predstavnike Grada Makarske nazočio i velik broj uzvanika iz svijeta sporta.
Potpredsjednica Andrea Alemani uručila je nagrade u kategoriji sportskih nada, a dobili su je Josip Šarić, član Vaterpolo kluba Galeb-MR, Luka Okmažić, član Biciklističkog kluba Makarska, Nora Vuković, članica Atletskog kluba Sv. Marko, Mia Juričić, članica Rukometnog kluba Hoteli Makarska te četverac na pariće (kadeti) iz VK Biokovo.

Za najboljeg stručnog djelatnika-trenera izabran je Luka Srzić (Veslački klub Biokovo), a nagradu je uručio Stjepko Vodanović, član Izvršnog odbora Zajednice sportskih udruga.

Iva Vujčić, članica Odbojkaškog kluba Makarska, proglašena je najboljom sportašicom Makarske, a nagradu je uručio Miro Urlić, predsjednik Zajednice sportskih udruga.

Laskav naslov najboljeg sportaša ponio je Ivan Šarić, član Veslačkog kluba Biokovo, inače prvak Hrvatske na 2000 m, što je ujedno i hrvatski rekord.

U kategoriji sportskih udruga nagrada je pripala najstarijem klubu u Makarskoj osnovanom 1921. – Veslačkom klubu Biokovo. U bogatoj, gotovo stogodišnjoj povijesti 2016. bila je za njih najtrofejnija. Ivan Šarić i Goran Urlić državni su prvaci na 2000 m na ergometrima, dok je Ivan Šarić najbrži junior na 6 000 m. Gojko Kapović, Martin Bajić, Toni Roso, Šimun Urlić državni su prvaci u kategoriji kadeta (četverac).

Siniši Alemaniju, osnivaču, članu i treneru Košarkaškog kluba Amfora sa više od 45 godina staža nagradu za životno djelo je predao gradonačelnik Makarske Tonći Bilić. Alemani se ujedno u ime svih nagrađenih zahvalio na dodijeljenim priznanjima.

Umberto Talajić, član i osnivač Vaterpolo kluba Galeb, te predsjednik PŠRD Arbun, Nikola Prdelet, dugogodišnji igrač i predsjednik VK Galeb, Vladimir Dudaš, zanesenjak u kuglanje i mali nogomet, član ŽRK Hoteli Makarska, Damir Zukić, pokretač i organizator MNT Kobac, inicijator pikada u Makarskoj, a dva desetljeća izbornik Županije za Sportske igre invalida, imena su koja nisu zaboravljena u ovoj svečanoj prigodi. Članovima njihovih obitelji nagrade je uručio zamjenik gradonačelnika Miroslav Družianić.

Svečanost je završena uručivanjem nagrade za 20 godina djelovanja: u ime Atletskog kluba Sv. Marko nagradu je primio Stjepko Vodanović iz ruku pročelnika Odjela za društvene djelatnosti Grada Makarske Dražena Kuzmanića.

U ime Grada Makarske svim laureatima je čestitao gradonačelnik Tonći Bilić. – Grad Makarska čvrsto stoji iza svih sportaša i sportskih klubova. U protekle četiri godine Grad je osigurao duplo više sredstava za sportske klubove. Za 2017. sportske udruge dobit će dva milijuna kuna, od čega 450 tisuća kuna ide za projekt sportskih trenera za olimpijske sportove. Naša je obaveza osigurati sredstva i sportsku infrastrukturu, a na sportašima da postignu što bolje rezultate - poručio je gradonačelnik Bilić.


J. Kovačević
 

makarska logo