12°C weather icon

Sve spremno za jubilarnu 10. Međunarodnu brdsku atletsku utrka Makarska – Vošac: Prijavljeno 37 natjecatelja, stotinu volontera u organizaciji

19.05.2017.

Povodom desete po redu Međunarodne brdske utrke Makarska – Vošac koja će se održati u subotu 20. svibnja, a u sklopu je Dana biološke raznolikosti i Dana zaštite prirode RH, u gradskoj vijećnici Makarska održana je konferencija za tisak. Nazočni su bili gradonačelnik Tonći Bilić, dogradonačelnik Miroslav Družijanić, Velimir Vidak- Buljan, ravnatelj JU Park prirode Biokovo i Ksenija Protrka, stručna suradnica, Stjepko Vodanović, predsjednik AK Sveti Marko te Marina Andačić Krivić, savjetnica za predškolski odgoj, obrazovanje i sport u Odjelu za društvene djelatnosti Grada Makarske. 

 

Gradonačelnik Bilić podsjetio je da je Grad Makarska od samog početka pokrovitelj i suorganizator utrke te ovom prilikom pohvalio Odjel za društvene djelatnosti, djelatnike Pogona za komunalne djelatnosti i komunalno redarstvo.

 -Drago mi je da je Međunarodna brdska utrka Makarska – Vošac, koja se prvi put održala prije deset godina, iz godine u godinu, na zadovoljstvo Grada, izaziva sve više zanimanja kako u atletskom tako i u svijetu turizma. Čestitam organizatorima na jubilarnom izdanju utrke,  a svim sudionicima utrke želimo putom uspjeha – kazao je gradonačelnik.

 

Velimir Vidak-Buljan je naglasio kako je PP Biokovo suorganizator utrke, koja je jedna od najzahtjevnijih u svijetu jer starta sa razine mora a završava na Vošcu čija je visina 1422. metra. Stjepko Vodanović je iznio da je preko stotinu volontera uključeno u ovu organizaciju, a utrka ima i međunarodni karakter jer će pored atletičarki i atletičara iz Hrvatske nastupiti i oni iz Njemačke, Francuske i BiH. Sama staza za seniore duga je 8,6 kilometara, a za juniore 6 km. Nagradni fond iznosi 10. 000,00 kuna, a do sada je prijavljeno 37 natjecatelja.

 

 

Organizatori utrke su AK Sveti Marko i SAK Ekstrem, glavni pokrovitelj je Grad Makarska, a glavni sponzor TZ Makarske. Seniorska utrka kreće s mula , dok će juniori krenuti iz Makra. Cilj je planinarski dom Toni Roso na Vošcu.

 

Start glavne utrke je u 11 sati. Seniori startaju ispred zgrade Grada, a juniori  u Makru u blizini groblja. Dječja utrka je u 10 i starta pokraj trajekta, a cilj je ispred zgrade Grada. Online prijave su u tijeku na klupskoj stranici http://ak-svetimarko.hr/, a na sam dan utrke ispred zgrade Grada od 8 do 10 sati.

 

Povodom održavanja Međunarodne brdske utrke Makarska-Vošac 20. svibnja će gradska riva biti zatvorena za promet (od trajektnog pristaništa do zgrade Grada Makarske) u vremenu od 8 do 11.30 sati.

 

M.P.

makarska logo