20°C weather icon

Suradnja s gradovima prijateljima: Gradski zbor ''Makarska'' danas na proslavi Dana grada u Rosetu degli Abruzziju

22.05.2018.

Gradski zbor ''Makarska'' večeras će nastupiti u Rosetu degli Abruzziju, gradu prijatelju grada Makarske, u sklopu njihove proslave Dana grada koja se obilježava od 21. do 23. svibnja. Sa Gradskim zborom ''Makarska'' u Italiju je otputovala i delegacija Grada Makarske na čelu s gradonačelnikom Jurom Brkanom koji će ovom prigodom imati i službeni prijam kod gradonačelnika Sabatina di Girolama. Nakon službenog dijela, slijedi centralni dio proslave: koncert Gradskog zbora ''Makarska'' i zbora ''Ars Vocalis'' iz Roseta.
O inicijativi da se organizira zajednički koncert u Italiji prvi put se razgovaralo prošle godine, za vrijeme proslave Dana grada u Makarskoj, a tijekom zimskih mjeseci dogovoreni su svi detalji. Osim suradnje na kulturnom nivou, gradske službe Roseta i Makarske pobrinule su se da se ponovno obnove kontakti između dvaju nogometnih klubova, pa su tako nakon gotovo dva desetljeća Makarani ponovno gostovali na nogometnom turniru u Rosetu. Naime, na poziv tamošnjeg Nogometnog kluba „A.S. Roseto Calcio“, mali zmajevci (U-9) gostovali su od 26. travnja do 3. svibnja na 22. Međunarodnom nogometnom turniru ''Spiagge d'Abruzzo Cup'' na kojem je sudjelovalo čak 138 klubova.
U kategoriji U-9 sudjelovalo je 16 klubova, a Makarani (Luka Pralas, Duje Alač, Đani Beroš Jašari, Dino Zec, Luka Andrić, Toni Bilić, Jakša Vranješ, Antonio Prgomet, Ivan Kozarić, Niko Filipović, Rino Mladinov i Matija Svaguša) su ukupno odigrali 5 utakmica i jednu prijateljsku s domaćinom. Osvojili su 4. mjesto i titulu najboljeg vratara koja je pripala Luki Pralasu. S njima su bili treneri Stipe Mateša i Petar Talajić te voditelj škole nogometa HRNK „Zmaj“ Darko Vlatković koji se ovom prigodom susreo i s gradonačelnikom Roseta uručivši mu poklon kluba i Grada Makarske.
 

makarska logo