11°C weather icon

Sufinanciranje troškova školskih udžbenika: Zaprimanje zahtjeva u Upravnom odjelu za društvene djelatnosti do 30. studenog

17.08.2017.

Zaprimanje zahtjeva za sufinanciranje troškova školskih udžbenika u školskoj godini 2017./2018. počelo je, kako je najavljeno, 16. kolovoza, a potrajat će sve do 30. stuednog 2017. Zahtjevi se zaprimaju u Upravnom odjelu za društvene djelatnosti na 1. katu (soba br. 5). Uz zahtjev je potrebno priložiti presliku osobnih iskaznica za oba roditelja, rodni list za svako dijete, OIB podnositelja zahtjeva i broj tekućeg računa. Roditelji koji imaju više djece od 2. do 8. razreda ne moraju podnositi zahtjev za svako djete pojedinačno, već sve podatke mogu navesti u istom zahtjevu, pojasnila je Marina Andačić Krivić, savjetnica za predškolski odgoj, obrazovanje i šport u Odjelu za društvene djelatnosti.


Podsjetimo, makarski gradonačelnik Jure Brkan donio je novu Odluku o sufinanciranju troškova udžbenika svim osnovnoškolcima od 2. do 8. razreda. Tako će, za razliku od prošle godine, troškovi kupnje udžbenika biti sufinancirani svim učenicima i to od 2. do 4. razreda u iznosu od 400 kn, a od 5. do 8. razreda po 600 kn za svakog učenika. Prvašićima su besplatni udžbenici već osigurani odlukom župana Splitsko-dalmatinske županije.
 

makarska logo