6°C weather icon

Sudionici Biciklijade ‘Putevima 4-te brigade’ dočekani u Makarskoj: Položili vijenac na Spomenik Hrvatskom branitelju

30.06.2017.

 

Biciklistički klub Oluja iz Kaštela na najljepši način čuva istinu i uspomenu na hrvatske branitelje poginule u Domovinskom ratu. Organizirali su Biciklijadu ‘Putevima 4-te brigade’, a povodom 25 godina Južnog bojišta. Četrdesetak biciklista krenulo je iz Dračevca, svečano su dočekani u Makarskoj, a cilj je Srđ.

Biciklistima su srdačnu dobrodošlicu iskazali  predstavnici Grada Makarske i Udruge 156. brigade Hrvatske vojske. U sjećanje na hrvatske branitelje poginule u Domovinskom ratu na Spomenik hrvatskom branitelju vijence su položili predstavnici Grada Makarske, Četvrte gardijske brigade, Biciklističkog kluba Oluja.

Dogradonačelnik Makarske Dražen Nemčić pozdravio je sudionike Biciklijade, zahvalivši im za sve što su napravili za Makarsku i Hrvatsku, pozvao je na odavanje pijeteta poginulim za Domovinu.

Dragan Bajan iz BK Oluja iz Kaštela podsjeća da Biciklijadom žele podsjetiti na slavne dane 4. Brigade, ukazati na veliku žrtvu koju je ova postrojba dala za obranu domovine te odati počast svim poginulim braniteljima. Prošle godine obilježili su Operaciju Kruševo, ove godine Južno bojište, dogodine Maslenica, slijede Dinara i Oluja. Dragovoljac Domovinskog rata i pripadnik 4. Gardijske brigade Denis Pupić kaže da se s ponosom sjeća dana kada je sa svojih oko četiri tisuće suboraca, koliko ih je prošlo kroz postrojbu, branio Hrvatsku u akcijama na Južnom bojištu. Sudjelovanje u ovom projektu želi dati doprinos promociji Domovinskog rata.

Nakon okrijepe u hotelu Biokovo, a u organizaciji Grada Makarske, sudionici dvodnevne Biciklijade nastavili su put za Metković i Dubrovnik.

J.Morović

makarska logo