- weather icon

Studija upravljanja makarskim plažama

14.01.2009.

15.1.09.

Turistička zajednica Grada Makarske pokrenula je projekt izrade studije s nazivom: Plan upravljanja gradskom plažom. Sama studija ne bi se odnosila samo na centralnu gradsku plažu (koja se proteže od Svetog Petra do hotela Rivijera) kako stoji u nazivu, već bi obuhvatila i plaže Nugal, Biloševac, Sveti Petar. Studija će se raditi po uzoru na Plan upravljanja plažama Splitsko-dalmatinske županije koju je izradila konzultantska kuća koja će raditi i makarsku studiju –Horwath Consulting Zagreb.
Izradu Plana financirat će Turistička zajednica Grada Makarske, Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije te Upravni odjel za turizam pri Splitsko-dalmatinskoj županiji.
Kako doznajemo od direktora makarske Turističke zajednice Davora Glavine ,s izradom studije započet će se već početkom veljače, a završiti do svibnja, tako da će se neke upute iz Plana moći koristiti već za nadolazeću turističku sezonu.
Važno je istaknuti kako je ovaj Plan prvi ozbiljni projekt koji se odnosi na plažu i koji će se raditi po pravilima struke i statističkim pokazateljima poštujući pri tom zakone ekologije i očuvanja okoliša, održivog rasta i razvoja. Zvijezda vodilja za izradu studije bila je gospodarska važnost plaža u našem gradu koje su primarni turistički resurs i razlog odabira Makarske kao turističke destinacije.

makarska logo