25°C weather icon

Stožer civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije 4. travnja: Među devet novozaraženih 1 iz Makarske

04.04.2020.

Na području Splitsko-dalmatinske županije u posljednja 24 sata zabilježeno je devet osoba pozitivnih na koronavirus, javljaju iz Stožera civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije.

Četvero ih je iz Splita, troje iz Solina te po jedna iz Makarske i Baške Vode.

Svi novooboljeli su kontakti prethodno oboljelih te su svi zadovoljavajućeg općeg zdravstvenog stanja, a među novooboljelima nema zdravstvenih djelatnika.

U samoizolaciji se nalazi 136 zdravstvenih djelatnika, a 37 osoba je hospitalizirano. Na respiratoru se nalazi osam pacijenata, što je jedan više u odnosu na jučer. Troje ih je iz Dubrovačko-neretvanske županije, troje iz Šibensko-kninske, a dvoje iz Splitsko-dalmatinske županije.

U karanteni hotela Zagreb trenutno se nalazi 19 osoba, od čega je šest stranih državljana.

Do sada je na području Splitsko-dalmatinske županije ukupno 168 osoba zaraženo koronavirusom – prenosi Slobodna Dalmacija.

 

Iz lokalnog stožera Grada Makarske potvrđuju da je riječ o osobi koja je zbog sumnje na zarazu već od ranije bila u samoizolaciji kao i članovi njezine obitelji te bliži kontakti. - Nema razloga za paniku no apeliramo na građane da se i dalje strogo pridržavaju uputa nacionalnog stožera i da unatoč lijepom vremenu ne izlaze vani i da ostanu u svojim kućama. Kao što je danas rečeno na konferenciji za medije Stožera civilne zaštite RH, ispred nas su dva do tri kritična tjedna u kojima se trebamo strogo držati uputa o socijalnom distanciranju. Imat ćemo vremena uživati u suncu i lijepom vremenu kad ova ugroza prođe, poručuju iz Stožera civilne zaštite Grada Makarske.

makarska logo