13°C weather icon

Stigle prve sadnice na groblje

18.03.2009.

20.3.09.

Radovi na Gradskom groblju Sveti Križ napreduju izvrsnim intenzitetom. Nedavno postavljena šetnica, tj. kamena staza za mimohod unutar zidina, dala je prve naznake izgleda budućeg groblja. Dugo iščekivana hortikultura, kojom će se čitavo zdanje oplemeniti, također je stigla u ponedjeljak. Radi se o stablima česmine, oko 70-ak komada, koje su posađene unutar zidina uzduž šetnice te s vanjske strane čitavom dužinom zida. Sutra stiže oko 600 sadnica bršljana koji će se saditi uz sam zid.
Inače, novo Gradsko groblje zamišljeno je kao svojevrsni botanički vrt, što i ne čudi kada će se posaditi preko 3150 sadnica. Točnije, radi se o cca 30 vrsta stabala – kojih će biti preko 150 sadnica, cca 55 vrsta grmlja i ukrasnog grmlja – kojeg će biti preko 3000 sadnica. Mr. Ivan Šimić zadužen je za čitav projekt hortikulture i ozelenjavanja groblja dok je izođač radova poduzeće Migros iz Makarske.
Objekt mrtvačnice s kućom za ispraćaj pokojnika s hladnjačom i prostorijom za obred oproštaja također će uskoro biti gotov, a u konačnici ne sumljamo kako će Gradsko groblje Makarska biti jedno od ljepših groblja u Hrvatskoj.

 

    

 

 

 
makarska logo