6°C weather icon

Status osoba s invaliditetom

12.08.2009.

13.8.09.
Status osoba s invaliditetom na području grada Makarske bila je tema razgovora zamjenika makarskog gradonačelnika Ivana Ivande i predsjednice Povjerenstva za provedbu Strategije za osobe s invaliditetom Grada Makarske Julije Efendić Milunović s predsjednicom Sindikata osoba s invaliditetom i saborskom zastupnicom Ljubicom Lukačić, u makarskom hotelu Biokovka.
Ivanda je tom prilikom upoznao Lukačićevu s aktivnostima koje je Grad Makarska u posljednje vrijeme poduzeo u cilju poboljšanja kvalitete života osoba s invaliditetom, posebice uklanjanja barijera u kretanju na području grada. Efendić Milunović je naglasila potrebu daljnjeg kontinuiranog zalaganju u ostvarivanju zadaća Povjerenstva kojem predsjedava, ističući kao prioritet prilagodbu pristupa Gradskoj plaži, ali i aktivnosti vezane za kretanje djece s teškoćama u razvoju u vrtićima i školama.
Na temelju iznesenog, Lukačićeva je ponudila pomoć i kao saborska zastupnica, ali i kao član Zajednice saveza osoba s invaliditetom – krovne organizacije za osobe s invaliditetom u Republici Hrvatskoj.
Uzme li se u obzir da je Ljubici Lukačić priznat doprinos tijekom donošenja Konvencije UN-a o pravima osoba s invaliditeom, današnji susret predstavnika Grada smatra se izrazito značajnim u težnji za daljnjim doprinošenjem u poboljšanju položaja osoba s invaliditetom u Makarskoj.
makarska logo