- weather icon

Spomen na sve poginule za Hrvatsku

28.10.2009.

29.10.09.

piše: Ivo Ćurković
Foto: Smiljan Topić


Protokolarno obilježavanje Dana grada otpočelo je polaganjem vijenaca kod centralnog križa na Gradskom groblju Sv. Križa. Vijence su položili izaslanstvo Grada Makarske i udruge proizišle iz Domovinskog rata. Gradonačelnik dr. Marko Ožić Bebek je kratko pozdravio prisutne na groblju i pozvao sve na minutu šutnje za sve poginule za Hrvatsku. Molitvu je predvodio makarski župnik don Pavao Banić. Među onima koji su bili na groblju bilo je izaslanstvo HRM-a na čelu s kontraadmiralom Antom Urlićem, predstavnici gradova prijatelja na čelu s izaslanstvom grada heroja Vukovara, predstavnici udruga proizišlih iz Domovinskog rata te predstavnici političkih stranaka.

Vijenci na Spomeniku hrvatskom branitelju
Svi prisutni s Gradskog groblja su otišli na Spomenik hrvatskom branitelju gdje su također položeni vijenci. Prisutnima se s nekoliko prigodnih riječi obratio predsjednik Gradskog vijeća dr. Damir Mendeš koji je sve pozvao na minutu šutnje za sve koji su kroz povijest svoje živote dali za Domovinu. Prije toga položeni su vijenci i na ovaj spomenik.

Vijenci i na Tuđmanovu spomeniku
Gotovo svi koji su bili na Spomeniku hrvatskom branitelju posjetili su i Tuđmanov spomenik gdje su također položeni vijenci i zapaljene svijeće.
Time je prvi dio službenog obilježavanja Dana grada bio završen, a svi uzvanici, i oni koji nisu bili na polaganju vijenaca, su se preselili u hotel Osejava gdje se održavala svečana sjednica Gradskog vijeća.
makarska logo