24°C weather icon

Spektakularan doček u Božićnom gradu: Više od četiri tisuće Makarana i gostiju s grupom Colonia uplovilo u 2017.

02.01.2017.

Kačićev trg ispunjen s više od četiri tisuće veselih lica, zvuci Ode radosti razdragane Colonije, odbrojavanje posljednjih sekunda 2016., nebo obasjano vatrometom, na najljepši način označili su kraj stare godine, ali ne i veselja u organizaciji Grada Makarske i makarske Turističke zajednice. Lijepo vrijeme i ugodno prohladna noć izmamili su i mlado i staro doživjeti spektakularan doček Nove u Božićnom gradu.

- Dragi sugrađani i gosti, u ime Grada Makarske i svoje osobno ime želim vam puno zdravlja i sreće u ovoj godini. Zahvaljujem Indiri Levak i Coloniji koji su nas ovako veselo uveli u Novu godinu – poručio je uz neizostavni šampanjac, u svojoj čestitci gradonačelnik Tonći Bilić, koji je zajedno s dogradonačelnikom Miroslavom Družianićem bio dio velike fešte na središnjem gradskom trgu.

Zagrijavanje na Kačićevu trgu počelo je nastupom Artemije & Chello Stanko. Atmosferu zabave i veselja do usijanja dovodi Colonia. Najuspješniji hrvatski dance sastav nikada ne žali ostaviti srce na pozornici. Bilo je tako i na dočeku u Makarskoj. Energična Indira svojim žestokim ritmom i glasom odmah je pridobila publiku. Pjevalo se, plesalo, pucali su pjenušci. Kao i što je obećala Colonia je napravila feštu za pamćenje, a kako ‘Svijet voli pobjednike’ njezin izbor za ispraćaj starog ljeta pokazala se dobitna kombinacija.

I onaj drugi dio fešte, iza pozornice, Grad je odradio kvalitetno. Nije se dogodio ni najmanji incident. Uz komunalne redare koji su bili angažirani za što ugodnije i sigurnije protjecanje večeri ni policija kao ni zaštitari nasreću nisu imali posla. Dok su Makarani i njihovi gosti ispraćali staru godinu i slavili dolazak Nove, za njihovu sigurnost brinuli su djelatnici koji su je proslavili na svojim radnim mjestima.

Odmah nakon pola noći gradonačelnik Tonći Bilić i dogradonačelnik Miroslav Družianić obišli su Policijsku postaju Makarska, Dobrovoljno vatrogasno društvo Makarska, makarsku Hitnu pomoć, Gradski centar za obavješćivanje Makarska te im uz zahvalu na trudu i požrtvovnosti čestitali 2017. Gradski čelnici zaželjeli su da dežurne službe imaju što manje posla, a kako je posjet bio u večeri slavlja nisu izostali šampanjci na dar.

Ako se po jutru dan poznaje, pred Makarskom je lijepa i mirna godina.

J. Morović
 

makarska logo