6°C weather icon

Sinoć otvoreno Makarsko kulturno ljeto: Očekuje nas 90 događanja u 60 dana

02.07.2014.

Svečanim programom sinoć je na Kačićevu trgu otvoreno 21. Makarsko kulturno ljeto koje će u sljedeća dva mjeseca donijeti pregršt dramskih, glazbenih, likovnih i zabavnih događanja.

U programu, koji je za samo otvaranje osmislio član Odbora za pripremu i organizaciju događanja na manifestaciji 'Makarsko kulturno ljeto 2014. Ivo Selak, sudjelovali su Gradska glazba Makarska, Ana Nakić(recital), mladi članovi Folklornog ansambla Tempet pod vodstvom koreografkinje Maje Erceg, odnosno Ivana Josipovića, člana vokalne skupine makarskog folklora, te Tanja Topić s izvedbom pjesme 'Lipo moje makarsko more'.   Voditeljica programa bila je Sonja Dundić.
Nakon lokalnih snaga, publika na Kačićevu trgu imala je prilike uživati u izvedbama sopranistice Alme Karmelić i poznatog tenora Stefana Kokoškova čiji je koncert 'Musica moderata' održan u organizaciji i pod pokroviteljstvom makarske Turističke zajednice.
Makarsko kulturno ljeto 2014. otvorila je predsjednica Gradskog vijeća Jagoda Martić istaknuvši kako nas u sljedeća dva mjeseca očekuje čak 90 događanja.
 
Program za srijedu, 2. srpnja: Predstava 'Sutra (ni)je novi dan!' u izvedbi Teatra EXIT
 
SUTRA (NI) JE NOVI DAN! je predstava o nizu naših problema, konflikata  i dilema, otkaèena  i vesela, tužna i potresna, smiješna i gorka, za mlade i stare! Na tragu svoje autorske uspješnice Kako misliš mene nema?! (odigrane preko 250 puta) Ivica Boban i Teatar EXIT vam predstavljaju tri nova mlada i talentirana glumca - Iskru Jirsak, Zorana Pribièeviæa i Mirelu Videk u predstavi Sutra( ni) je novi dan! Oni se na temelju mnogostrukosti svojih osobnih, profesionalnih i društvenih identiteta u predstavi transformiraju u niz razlièitih likova i karaktera iz našega grada. Vidjet æete ih  - do grla u problemima, u suludim situacijama  i interakcijama, sa svakovrsnim unutrašnjim i vanjskim konfliktima… i deliktima! Predstava je prilika da ih upoznate, da èujete njihove sulude, smiješno-gorke i potresne prièe… jer i vas se tièu. U dva sata virtuozne turbo igre  - oni æe vam prièati o svojim željama i promašajima, o susretima, mimoilaženju i razilaženju, o samoæi i èežnjama, o jalovim savjetima, konceptima i receptima… Predstava je živa vivisekcija problematiène stvarnosti koju živimo i naèina kako bježimo od nje.
 
Predstava je večeras na pozornici Ljetnog kina od 21,00 sat.
Ulaznice po cijeni od 30,00 kuna u prodaji su na blagajni Ljetnog kina od 19,00 sati!
 
 

 

makarska logo