13°C weather icon

Sigurna igra

04.04.2012.

5.4.2012.


Lijepo vrijeme i ugodne temperature izvukle su djecu i roditelje na dječja igrališta - na Šetnici dr. Franje Tuđmana, na Zelenci te naselju Dugiš. Grad Makarska preko komunalnih redara želi postići što veću sigurnost i bezbrižnu igru naših najmlađih sugrađana. Stoga je pojačan nadzor nad prometovanjem vozila i motocikla na gradskoj šetnici, svi su pristupi šetnici iz sporednih ulica zatvoreni (osim u vremenu dostave - od 06,00 – 09,00 sati). Naime, komunalni redar ovlašten je izreći kaznu osobi koja prometuje ili parkira vozilo na prostoru predviđenom za pješake, pa se nitko ne treba iznenaditi ukoliko komunalni redar od njega zatraži osobne podatke prilikom uočavanja prekršaja.
S obzirom da su Kačićev trg, Kalalarga, odnosno stara jezgra grada pješačka zona, a ujedno i omiljeno mjesto za bezbrižnu igru, spomenute će se mjere i tu primjenjivati! Inače, najizraženije prekršaje čine vozači motocikla/skutera.

Uspješno provođenje akcije čuvanja javnih i zelenih površina od onečišćenja kućnih ljubimaca
U prijašnjoj akciji koja se odnosi na vlasnike kućnih ljubimaca komunalni redari uručili su 28 prekršajnih naloga nesavjesnim vlasnicima koji su jednom ili više puta usmeno upozoreni.

Poduzete mjere, inicijativa su naših sugrađana – redom roditelja malodobne djece - prema Gradu Makarskoj, radi što sigurnijeg boravka djece na otvorenom. Ovim putem potičemo i vas da iznošenjem svojih zapažanja pridonesete što većem stupnju sigurnosti naše djece.makarska logo