13°C weather icon

Sedmo izdanje tradicionalne božićno-novogodišnje manifestacije: Svečano otvaranje Božićnog grada u nedjelju 4. prosinca

30.11.2016.

Božićni grad u Makarskoj, sedmi po redu, otvorit će svoja vrata u nedjelju 4. prosinca, a blagdanska atmosfera na centralnom makarskom trgu potrajat će sve do 6. siječnja 2017. I ove godine Makarani i njihovi u gosti moći će uživati u izložbeno-prodajnom sajmu, bogatoj gastronomskoj punudi i zabavno-kulturnom programu. Uz jaslice, na Kačićevu trgu je ove godine instalirana i kočija Djeda Božićnjaka koja će posebno doprinijeti blagdanskom ugođaju i razveseliti najmlađe.


Osim Lane Jurčević, čijim će koncertom u nedjelju u 19 sati biti i službeno otvoren Božićni grad u Makarskoj, tijekom prosinca i siječnja će, među ostalim, nastupiti i Marijan Ban i Diktatori, Opća opasnost, Tedi Spalato i klapa Berulia te Mjesni odbor, a u program će se uključiti i lokalni glazbenici. Svoj obol u kreiranju događanja dat će i brojne udruge s Makarske rivijere, škole i vrtići, a neće izostati ni već tradicionalna radionica Djeda Božićnjaka u kojoj će se pod budnim okom animatora održavati kreativne radionice. I ove godine izrađivat će se i mega – čestitka, a učenici osnovnih škola iz Makarske i općina Makarskog primorja ponovno će se okušati u obaranju rekorda u izradi najdulje božićne čestitke u Hrvatskoj. Mega - čestitka će, kao i proteklih godina, biti izložena u sklopu prigodnog programa na Badnji dan.


Kulminacija bogatog kulturno-zabavnog programa svakako je koncert grupe Colonia na Silvestrovo koja će Makarane i sve one koje Makarsku izaberu za doček na otvorenom uvesti u novu 2017. godinu.

 

makarska logo