24°C weather icon

Savjetovalište Lanterna i ove godine organizira radionice: Bogat program u Mjesecu borbe protiv bolesti ovisnosti

21.11.2013.

Savjetovalište Lanterna i ove godine, u sklopu Mjeseca borbe protiv bolesti ovisnosti koji traje od 15. studenog do 15. prosinca, organizira brojne aktivnosti u okviru projekata 'Izaberi nešto za sebe' i 'Budi slobodan i Neovisan'. Kreativne radionice 'Izradi svoj božićni ukras', za učenike od 5. do 8. razreda započele su jučer u prostorijama savjetovališta, a održavat će se svake srijede i petka s početkom u 18.30 sati, pod voditeljskom palicom Ivane Glibota.

U subotu, 23. studenog, na rasporedu je radionica za mlade 'Kako poboljšati odnose s drugima' koju vodi Maja Andrijašević. Radionica započinje u 11 sati, a iste će se održati i 30. studenog i 21. prosinca u Savjetovalištu Lanterna.
 
Za učenike 7. i 8. razreda 7. i 14. prosinca organizira se Mala škola kuhanja u srednjoj školi u 10 sati. Voditelj je Ivan Perić.
 
U sklopu ovogodišnjeg obilježavanja Mjeseca borbe protiv bolesti ovisnosti Lanterna organizira i predavanje za roditelje pod nazivom 'Izazovi odrastanja – uloga roditelja u prevenciji ovisnosti'. Predavanje je najavljeno za četvrtak, 12. prosinca, u hotelu Biokovo, s početkom u 18 sati. Predavač je Davorka Kovačić Borković, psihologinja iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije.
 
Lanterna organizira i malonogometni turnir 'Možemo zajedno i drugačije' za 5. i 6. razrede osnovnih škola Makarskog primorja i to u subotu, 7. prosinca u 9 sati. Voditelj je Zoran Šekutkoski.
 
Cilj ovakvih radionica je djeci i mladima pružiti mogućnost da nauče nešto novo, pronađu nove prijatelje i dobro se zabave, a kvalitetno provođenje slobodnog vremena, poručuju iz Lanterne, jedna je od najboljih mjera prevencije ovisnosti i drugih rizičnih ponašanja.
Projekt se provodi zahvaljujući podršci Ministarstva socijalne politike i mladih i Grada Makarske.
 

makarska logo