15°C weather icon

Savjetovalište Lanterna i Grad Makarska: Prijave na natječaj za volontera/ku godine u tijeku do 4. listopada

20.09.2017.

Povodom obilježavanja Dana grada Makarske pozivamo sve organizatore volontiranja da prijave svoje volontere na Natječaj za volontera/ku godine 2017.
Savjetovalište Lanterna u partnerstvu s Gradom Makarska odlučilo je prvi put organizirati Svečanu dodjelu nagrada najzaslužnijim volonterima s područja grada Makarske.
Volontiranje nije novost, mnoge organizacije u našem gradu godinama uspješno organiziraju volonterski rad i uključuju veliki broj volontera. Volonteri svojim nesebičnim radom doprinose rastu i razvoju svake društvene zajednice i njihova uloga je sve važnija u modernom svijetu. Njihovu važnost najbolje opisuje citat Sherry Anderson: „Volonteri nisu plaćeni, ne zato što su bezvrijedni već zato što su neprocjenjivi.“
S toga smo smatrali važnim organizirati ovu manifestaciju i makar na simboličan način odati priznanje njihovom trudu i radu.

Zainteresirani organizatori volontiranja mogu svoje volontere prijaviti za nagradu volontiranja tako što će ispuniti Obrazac za prijavu volontera i isti dostaviti mailom ili poslati poštom na adresu:


Savjetovalište Lanterna
Trg Tina Ujevića 5/3
21300 Makarska
e-mail: savjetovalište.lanterna@st.t-com.hr


Na natječaj se mogu prijaviti sve neprofitne organizacije (udruge, zaklade, javne ustanove, mjesni odbori; prema čl.7 Zakona o volonterstvu) najkasnije do 4. listopada 2017.godine
O dobitnicima nagrade odlučuje Povjerenstvo od 3 (tri) člana, a manifestacija Dodjele nagrade volonterima 2017. bit će održana dana 26. listopada 2017. godine u Gradskoj vijećnici s početkom u 10 sati.
Uvjeti za prijavu kandidata i Obrazac za prijavu nalaze se na web stranici Savjetovališta Lanterna i na stranicama Grada Makarska.


Nadamo se da ćete podržati našu inicijativu i veselimo se Vašem odazivu!

 

Javni poziv za sudjelovanje u izboru ''Volonter/ka godine'' za 2017. te Obrazac za prijavu volontera dostupni su na poveznici makarska.hr/hr/otvoreni-natjecaji-i-pozivi/46
 

makarska logo