17°C weather icon

Sastanak za pripremu turističke sezone

26.03.2009.

27.3.09.

Dana 26. ožujka 2009. godine u zgradi Grada Makarske održan je sastanak za pripremu turističke sezone 2009. Sastanku su nazočili svi relevantni subjekti, važni za pripremu iste: predstavnici Grada Makarske na čelu s gradonačelnikom Markom Ožićem Bebekom, Davor Glavina- direktor Turističke zajednice, Mladen Milunović – predstavnik Makarskog komunalca, Ivo Andrijašević - direktor Vodovoda te predstavnici Policijske postaje Makarska na čelu s načelnikom Hrvojem Bobanom.
Nakon pozdravnih riječi sastanak je otvorio gradonačelnik Bebek napominjući kako je na sastanku potrebno sastaviti plan prioriteta u cilju otklanjanja nedostataka i uređenja grada za predstojeću sezonu. Zamjenik gradonačelnika Ivan Ivanda pozvao je sve nazočne da iznesu plan djelovanja u cilju što bolje pripreme.
Problem nedostatka policijskih službenika s obzirom na recesiju, iznio je načelnik Boban uz napomenu da će PP Makarska ove sezone dobiti tek 6 djelatnika te da stoga postaja fizički neće moći obuhvatiti sve planirane aktivnosti. Najavio je i novi sustav video-nadzora pauk službe koja će uvelike pridonijeti uklanjanju nepropisno parkiranih vozila i tako olakšati posao policiji. Ove godine policija će posvetiti veću pozornost provođenju reda na gradskoj plaži, ali i kontroli ugostiteljskih objekata i buke koju proizvode u centru grada.
Ivan Nemčić, voditelj Pogona za obavljanje komunalnih djelatnosti, napomenuo je kako se već krenulo sa uređenjem grada, ozelenjavanjem javnih površina, uređenjem šetnice, parka šume Osejava i Sv. Petar. Također je iznio i prijedlog uređenja grada do početka sezone.
Davor Glavina, direktor TZ, istaknuo je kako Turistička zajednica u pripremi turističke sezone ima dobru suradnju sa svim gradskim službama. Upozorio je i na potrebu češćeg dolaska pometača na periferne dijelove grada. Nedostatak deponija za odlaganje otpada veliki je problem koji treba riješiti sa Županijom i susjednim općinama, istaknuo je Mladen Milunović kao i „divlje“ odlaganje kabastog otpada.
Vodovod Makarska će se, u suradnji s Gradom, truditi prevladati svaki mogući problem u vodoopskrbi ove sezone.
Nikša Vidoš, voditelj GCOM-a, predložio je da se Meteorološki stup na Marineti poveže direktno sa Centrom koji bi distribuirao informacije svim zainteresiranima. Napomenuo je kako je već vrijeme za uspostavu kvalitetne Spasilačke službe na gradskoj plaži koja je ujedno jedan od uvjeta za ostvarivanje programa Plave zastave.
Na kraju sastanka upućena je molba svim nazočnim službama da se u pisanom obliku što prije očituju o svojim prijedlozima za pripremu turističke sezone Gradskoj upravi kako bi se isti mogli pripremiti za sjednicu Gradskog poglavarstva.
makarska logo