5°C weather icon

Sastanak Vijeća za prevenciju

31.05.2008.

4.6.08.

Izvješćem dogradonačelnika Ivana Ivande o realiziranim aktivnostima Vijeća za prevenciju u podizanju kvalitete života građana, jučer je u zgradi Grada započeo sastanak Vijeća. Riješen je problem baliranja otpada na predjelu Istok izmiještanjem na predio Zagon, čime se omogućava normalan i zdrav život stanarima. Također, iznio je kratak presjek realiziranih prioriteta Vijeća koji se odnose na uređenje okoliša odgojno-obrazovnih ustanova. Time su stvoreni uvjeti za osmišljavanje slobodnog vremena aktivnostima kojima će razvijati zdrave navike, što je, uz osiguranje sigurnosti, glavni cilj ovog Vijeća. Zamjenik Ivan Ivanda upoznao je nazočne da je pokrenuta inicijativa za izgradnju nove osnovne škole na Istoku, sa zapadne strane zgrade srednjih škola, na predjelu tzv. „rupe“.
Milica Ujević istakla je da se na gradskom predjelu Zelenka povećao broj stanovnika u zadnjih devet godina od kad je izgrađena Osnovna škola o. Petra Perice, tako da se nastava izvodi u dvije smjene. Poslala je Gradskoj upravi zahtjev za nadogradnjom etaže nad školom, čime bi se dobio prijeko potreban školski prostor i omogućilo izvođenje nastave samo u jutarnjoj smjeni. Također, apelirala je na nepostojanje nikakvih sadržaja za mladež na Zelenki, izuzev škole i crkve.
Slavko Gudelj predložio je da se prilikom izgradnje nove osnovne škole na Istoku ukalkulira i izgradnja 5- 6 učionica za učenike srednjih škola, jer im je taj prostor nasušna potreba. Apelirao je na gradsku upravu da u suradnji sa Županijom i Ministarstvom pokrene izgradnju srednje škole jer će skoro doći vrijeme kad srednjoškolci u Makarskoj neće moći pohađati nastavu.
Marko Doljanin je predložio da se formira radna skupina koja bi poradila na utvrđivanju raspoloživih športskih sadržaja i motiviranju za bavljenjem športom.
S tim u svezi, u rad takve skupine potrebno je uključiti predstavnika Zajednice športskih udruga Grada Makarske.


Na kraju je zaključeno da se za vrijeme trajanja ljetne sezone napravi stanka u radu Vijeća za prevenciju, čije će zadaće preuzeti radne skupine koje će se formirati po potrebi.
Pozivaju se građani koji uoče možebitne nepravilnosti iz komunalne djelatnosti da ih odmah dojave Pogonu za komunalne djelatnosti kako bi se sanirali, jer 15. lipnja stupa zabrana izvođenja radova u gradu.
Također, pozivaju se članovi Vijeća da dostave eventualne primjedbe i zamjerke na realizirane aktivnosti, svatko iz svog resora.

 

 

Kako bi pridonijeli što efikasnijem rješavanju naših zajedničkih problema kao i realizaciji važnih projekata, vaše probleme, prijedloge, primjedbe ili pitanja podijelite s nama:

prevencija@makarska.hr

makarska logo