13°C weather icon

Sastanak u zgradi Grada: Počele pripreme za Međunarodnu planinsku utrku Makarska – Vošac

11.03.2014.

Park prirode Biokovo i Atletski klub Sv. Marko i ove godine organiziraju Međunarodnu planinsku utrku Makarska-Vošac i državno prvenstvo u planinskom trčanju za seniore i juniore koje će se održati 24. svibnja. Utrka koja se ove godine održava po sedmi put dio je programa obilježavanja Međunarodnog dana biološke raznolikosti i Dana zaštite prirode u RH, a pod pokroviteljstvom Grada Makarske. Dan poslije utrke, 25. svibnja, planiran je i planinarski pohod na Biokovo kojom se tradicionalno obilježava 'Pozdrav ljetu'.

 
Startna linija utrke je na makarskoj rivi, a završava na vrhu Vošac (1422 m / nv) u Parku prirode Biokovo. Staza je duga 8,6 kilometara, uska je i nepristupačna s 1421 m uspona, što je čini jednom od najtežih u Europi. Prvi put je održana 2007. godine inicijativom makarskog atletskog kluba Sveti Marko, a u njoj je sudjelovalo oko 70 atletičara i rekreativaca iz 20-ak hrvatskih atletskih klubova.
 
S ciljem podjele poslova oko organizacije utrke u zgradi Grada Makarske je održan inicijalni sastanak na kojem su sudjelovali predstavnici Javne ustanove Park prirode Biokovo( ravnatelj Nenad Bekavac, stručni savjetnik edukator-informator Slavo Jakša, stručni suradnik - geolog Hrvoje Škrabić), SAK Extrema(Ozren Srzić i Vibor Sumić), Hotela Makarska(Jurica Dobrinić), Grada Makarske( pročelnik Odjela za društvene djelatnosti Dražen Kuzmanić), Atletskog kluba Sv. Marko( Ognjen Radić, Lenka Paunović), HGSS stanice Makarska( Mate Balov) i HPD Biokova( Drago Erceg). O novim zaduženjima vezanim za organizaciju razgovarat će se već na sljedećem sastanku koji je planiran za tjedan dana.

makarska logo