18°C weather icon

Sastanak s predstavnicima sportskih klubova

15.12.2010.

16.12.2010.


Dana 15. prosinca 2010. u prostorijama DVD-a održan je prvi sastanak na temu otvaranja Stručnog studija za izobrazbu trenera u Makarskoj pri Kineziološkom fakultetu u Zagrebu. Iako je poziv upućen svim klubovima i udrugama Zajednice sportskih udruga Grada Makarske, odaziv je bio jako slab.
Ispred Grada Makarske sastanak je vodio dogradonačelnik Ivan Ivanda koji je, nakon pozdravnih riječi, predstavio Povjerenstvo za provedbu projekta Veleučilišta u Makarskoj u sastavu Hrvoje Pejić, Lidija Vukadin Vranješ i Marina Andačić Krivić te nazočne upoznao s projektom „Kinaziologija u Makarskoj“.
Nazočnima je predstavljena i powerpoint prezentacija kojom će se ići prema školama i sportskim klubovima u čitavoj regiji. Najavljena je i prezentacija projekta u sklopu Božićnog sajma s rukometnom reprezentacijom kao i radio spot koji kreće na Radio Splitu odmah nakon Nove godine.
Nazočni su upoznati s dosadašnjim poduzetim koracima u smislu promidžbe projekta, a predstavnici klubova i udruga pozvani su da se priključe istoj. Naime, s obzirom na važnost projekta za čitav grad, potrebno je uključiti što više sudionika, tj. subjekata iz sporta u gradu.
Upravo zato pozvani su svi predstavnici da se uključe i stoga je podijeljen promidžbeni materijal koji bi se trebao dijeliti na svim utakmicama makarskih sportskih klubova.
Predstavnik KK Amfora Makarska Siniša Letica predložio je da se dio proračunskih sredstava, koja Zajednica sportskih udruga raspoređuje klubovima, iskoriste upravo za obrazovanje svojih trenera u sklopu Stručnog studija za izobrazbu trenera u vidu stipendije što će na poslijetku i biti razmotreno.
Partnerstvo Grada Makarske, gradskih sportskih udruga i klubova ključno je za realizaciju ovog projekta, a na opći boljitak i napredak grada, što je ovim sastankom i postignuto.

makarska logo