10°C weather icon

Sastanak o sigurnosti djece u odgojno obrazovnim ustanovama u gradu Makarskoj

01.02.2008.

8.2.08.

 Danas je u zgradi Grada Makarske održan
 sastanak na temu sigurnosti djece u odgojno-
 obrazovnim ustanovama. Sastanku su, osim
 predstavnika Grada Makarske, nazočili ravnatelji
 gradskih osnovnih i srednjih škola, te
 ravnateljica Dječjeg vrtića. Cilj Grada Makarske je
 da se u suradnji s odgojno-obrazovnim
 ustanovama poveća sigurnost djece i
 zaposlenika, a time podigne kvaliteta
 obrazovanja.

 

Nakon kratkog uvoda, pročelnik  Odjela za društvene djelatnosti Dražen Kuzmanić naglasio je potrebu za javnim iznošenjem problema, te u konačnici rješavanjem istih. Zamjenik gradonačelnika Ivan Ivanda istaknuo je problem okoliša Srednje škole i vrtića Vrapčić na Dugišu, naglasivši namjeru Grada Makarske da se uredi, kao i okoliš ostalih odgojno-obrazovnih ustanova. Najveći problem na ovu tematiku je uništavanje objekata, najčešće od strane učenika za vikend - kada ustanove ne rade.
Prvi koraci ka sprječavanju navedenog od strane škola, bila su noćna dežurstva i višekratni zahtjevi, a potom i intervencije policije.
Osvjetljavanje objekata sljedeći je korak ka rješavanju ovog problema, a sigurnosti će pridonijeti i postavljanje video nadzora na objekt Srednje škole, što je također bio jedan od prijedloga sastanka. Svi prisutni još su se jednom složili kako je i dalje ključni problem raspačavanje, te konzumacija droga i alkohola. Nakon pojedinačnog obrazlaganja ključnih problema ravnatelja odgojno-obrazovnih ustanova i rasprave o istima, zaključak je ovog sastanka, da se zbog težine problema isti predstave Gradskom poglavarstvu Grada Makarske.

makarska logo