1°C weather icon

S osmjehom u školu: Gradonačelnik Bilić pomoćnicima u nastavi uručio potvrde o završenoj edukaciji

07.12.2016.

Šest pomoćnika u nastavi makarskih školaraca, iz osnovnih škola Stjepana Ivičevića i oca Petra Perice, u utorak su u gradskoj vijećnici dobili potvrde o završenoj edukaciji koje im je uručio gradonačelnik Tonći Bilić. Potvrde je dobilo i dvoje asistenata iz Srednje škole fra Andrije Kačića Miošića i Srednje strukovne škole, čiji rad financira Splitsko-dalmatinska županija, ali im je edukaciju omogućio Grad Makarska.


Sredstva za rad pomoćnika u nastavi, već drugu godinu zaredom, Grad Makarska osigurava iz Europskog socijalnog fonda zahvaljujući projektu ''S osmjekom u školu – pomoćnici u nastavi makarskih školaraca''.


-Prošle godine smo dobili smo oko 311 tisuća kn, a ove oko 385 tisuća kn. Petnaest posto od navedenog iznosa osigurano je iz proračuna grada Makarske. Kvalitetna priprema projekta dokaz je da Makarska ima educirane ljude u pisanju i realizaciji projekata. Ove godine smo osigurali sredstva za 9 pomoćnika u nastavi za trinaest učenika. Za nas je od velike važnosti to što su učenici koji zbog različitih poteškoća trebaju pomoć asistenata ravnopravni učenici u naše 2 osnovne škole; obrazuju se i druže sa svojim vršnjacima te su svojom upornošću i motivacijom primjer ne samo drugoj djeci nego i nama odraslima. Zahvaljujem svima koji sudjeluju i koji će sudjelovati u ovom projektu, istaknuo je gradonačelnik čestitajući asistentima na stečenoj potvrdi o završenoj edukaciji uz poruku da uvijek mogu računati na potporu Grada.


Olivia Prodan Ravlić, izvršna direktorica Udruge Sunce, inače voditeljica ovog projekta, podsjetila je da je Grad Makarska nositelj, a dvije osnovne škole partneri u projektu, dok je Udruga Sunce organizirala edukaciju. Kazala je kako Makarska ukupno sada ima 11 educiranih pomoćnika u osnovnim školama. Prema njezinim riječima, postoji potreba još za jednim ili dva pomoćnika za djecu s poteškoćama, ali za kategoriju koja nije bila obuhvaćena ovim projektom.


Na podjeli potvrda o završenoj edukaciji bili su i Marina Andačić Krivić, koordinatorica projekta iz Odjela za društvene djelatnosti Grada Makarske i članovi stručnih timova koji su sudjelovali u edukaciji asistenata.
 

makarska logo