20°C weather icon

S osmijehom u školu: Potvrdu o završenoj edukaciji dobilo 16 novih pomoćnika u nastavi

19.12.2018.

Danas je u gradskoj vijećnici održana dodjela potvrda o završenoj edukaciji pomoćnika u nastavi u sklopu projekta ''S osmjehom u školu – pomoćnici u nastavi makarskih školaraca'', faza III. Novi pomoćnici u nastavi za makarske osnovne škole su Magdalena Bukvić Rezić, Nikolina Alač, Danijela Selak, Ivana Roglić, Sandra Pletikosić, Marija Lebedina i Danijela Kuzmanić Ereš. Edukaciju su pohađali i asistenti koji će raditi u Tučepima, Baškoj Vodi i Brelima( Marijana Vela, Tea Bušelić, Antonija Selak i Divna Tomaš).U Dječjem vrtiću Biokovsko zvonce, u kojem se ove godine krenulo s pilot projektom, radit će Sandra Pletikosić, Zora Lalić, Maja Brzica, Slavica Ćaleta Car i Kristina Jović.

 

 

Uz voditeljicu projekta Oliviju Prodan Ravlić, konferenciji za novinare u sklopu koje su podijeljene potvrde o završenoj edukaciji nazočili su, u ime nositelja projekta Grada Makarske, gradonačelnik Jure Brkan i Marina Andačić Krivić, savjetnica za predškolski odgoj, obrazovanje i sport te u ime partnera ravnateljica Osnovne škole Stjepana Ivičevića Marica Gržić, ravnateljica Osnovne škole oca Petra Perice Renata Gudelj, ravnateljica Makarske razvojne agencije MARA Lidija Vukadin Vranješ i ravnateljica Dječjeg vrtića Biokovsko zvonce Anela Židić.

 

-Pohvaljujem ovaj hvalevrijedan projekt kojim zajedno sa našim partnerima one najpotrebitije, djecu s teškoćama, uključujemo u normalan život. Uz 11 pomoćnika u nastavi koji su sufinancirani sredstvima iz Europskog socijalnog fonda Grad Makarska financira još 4 u školama i  5 u Dječjem vrtiću Biokovsko zvonce. Dakle, 9 pomoćnika financira Grad Makarska, a 11 Europski socijalni fond. Zahvaljujem se svima koji rade na ovom projektu jer znam da ima jako puno administrativnog posla, a posebno asistentima na njihovom predanom radu koji nije financijski mjerljiv. Grad Makarska će nastaviti s ulaganjem sredstava u proširenje ovog programa a nadam se da će nas pratiti i Republika Hrvatska i Europski socijalni fond. Mi smo tu da vam pomognemo jer na istom smo putu, izjavio je gradonačelnik Jure Brkan.

 

U Osnovnoj školi Stjepana Ivičevića 12 je pomoćnika u nastavi od kojih 3 financira Grad Makarska, a u Osnovnoj školi oca Petra Perice su 3 pomoćnika od kojih 1 financira Grad. Ravnateljice Marica Gržić i Renata Gudelj ovom su prilikom zahvalile na financijskoj podršci Gradu Makarskoj te svima koji već godinama sudjeluju u realizaciji ovog projekta, a posebno asistentima.

 

Novi korak naprijed u inkluziji, kako je ovom prilikom naglasila Olivija Prodan Ravlić, je uvođenje pomoćnika u Dječjem vrtiću Biokovsko zvonce. Projekt je predstavila Anela Židić, ravnateljica Dječjeg vrtića Biokovsko zvonce.

 

Anela Židić naglasila je da je rad pomoćnika u nastavi od iznimnog značaja jer poboljšava kvalitetu života, omogućuje individualan pristup, a djeca ravnopravno sudjeluju u svim aktivnostima. Zahvalila je Gradu Makarskoj koji je osigurao sredstva za 5 pomoćnika u nastavi.Od 22 pristigla zahtjeva stručna analiza je pokazala da 10 djece treba pomoćnika. Djeca sada borave u vrtiću svaki dan četiri sata, dakle maksimalan broj sati, četiri sunčana sata sukladno zakonu, a do sada su pohađala vrtić svaki dan ali kraće vrijeme.. –Ovim programom se olakšava integracija i unapređuje odgojno-obrazovni rad, poručila je Židić.

 

 

makarska logo