15°C weather icon

S osmijehom u školu: Počele edukacije pomoćnika u nastavi makarskih školaraca

04.09.2017.

Nakon što je 1. rujna gradonačelniku Juri Brkanu uručen ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za rad pomoćnika u nastavi vrijedan 2.355.693,60 kuna, počelo se s realizacjom projekta "S osmijehom u školu - Pomoćnici u nastavi makarskih školaraca III". Proteklog vikenda u Udruzi Sunce počela je edukacija u sklopu koje će pomoćnici u nastavi steći znanja o osnovnim načelima obrazovanja učenika s teškoćama u razvoju s naglaskom na inkluzivnom obrazovanju, učiti o karakteristikama vezanim uz pojedine teškoće te o načinu podrške učenicima s teškoćama u razvoju u odgojno-obrazovnom procesu i razvoju socijalnih vještina, kao i o pravima učenika s teškoćama u razvoju.
Kako dozanjemo, edukacija za pomoćnike kojih će u ovoj školskoj godini biti 13, trajat će 20 sati. Iz Udruge Sunce naglašavaju kako sve polaznike edukacije, neovisno radilo se o osobama sa srednjom ili visokom stručnom spremom, veže isti interes: motiv za rad s djecom s teškoćama u razvoju.
Zaželjevši svima uspješan početak nove školske godine, sve polaznike edukacije pozdravile su Lidija Vukadin Vranješ, ravnateljica Javne ustanove Makarska razvojna agencije MARA i autorica projekta te voditeljica projekta Olivia Prodan Ravlić.

 

 

makarska logo