- weather icon

Rukomet za pet!

11.05.2009.

12.5.09.


Utakmicom kadeta i mlađih kadeta RK Osejava u nedjelju, 10. svibnja, započelo je rukometno ludilo u novoj sportskoj dvorani u Makarskoj. Početni udarac u novoj dvorani izveo je Slavko Premeru, jedan od osnivača RK Osejava, dugogodišnji predjsednik RK Osejava te počasni predsjednik, dugogodišnji ravnatelj Gradskog sportskog centra, čovjek koji je ostavio neizbrisivi trag u košarci i ragbiju te makarskom sportu uopće. Uzbuđenje, oduševljenje, ali i strah što prvi put igraju na domaćoj parketnoj podlozi, do posljednje sekunde utakmice bilo je vidljivo na dječjim licima.

Osim revije Ženskog rukometnog kluba Makarska održana je i prva prvenstvena utakmica pod krovom njihova novog doma. Utamkmica ŽRK Makarska – ŽRK Metković tako je, pred punim gledalištem, okončana neriješenim rezultatom 35:35.

Za centralni događaj – prvenstvenu utakmicu RK CROATIA OSIGURANJA Zagreb – RK EMC Split, najavljanu u 18,30, dvorana se već počela puniti i sat vremena ranije, a uoči same utakmce svih 1030 mjesta bilo je popunjeno te je još toliko stajalo na nogama. Rukometaši Croatia Osiguranja od obožavatelja(ica) su se jedva uspjeli probiti do ulaza u dvoranu, a od autograma i fotografiranja nisu se mogli obraniti.
Prigodnim riječima zahvale oba kluba obratio se gradonačelnik Marko Ožić Bebek, ujedno razmijenivši i darove sa direktorima klubova Bartolom Kalebom i Ozrenom Matijaševićem.
Gradonačelnik je naglasio kako je ovo povijesni dan za Makarsku jer makarski sportaši napokon dobivaju svoj dom.
Navijačkom euforijom započela je utakmica koja će se dugo pamtiti, oduševljenje građana bilo je itekako vidljivo, a euforija je vladala do samog završetka utakmice. Zagrebačka ekipa predvođena reprezentativcima Balićem, Vorijem, Duvnjakom, Hrvatinom, Valčićem, Džombom, Lazorovim i ostalima, od samog je početka dominirala rezultatom da bi na kraju okončali sa izvrsnih 37:12.
Nakon utakmice organizirano je prigodno druženje u kavani Memory hotela Meteor, a organizator je igrača Kirila Lazarova iznenadio i tortom u povodu njegova 29. rođendana.

Primanje rukometaša i druženje s djecom
 U ponedjeljak 11. svibnja 2009., u zgradi Gradskog poglavarstva gradonačelnik Marko Ožić Bebek primio je rukometaše RK Croatia Osiguranje Zagreb kako bi im još jedamput zahvalio na njihovu doslasku i poklonu građanima Makarske. Ovom su prigodom i službeno razmijenjeni pokloni. Nakon prijema održano je prigodno druženje s djecom na Kačićevom trgu gdje su djeca toliko navalila na rukometaše da je dijeljenje potpisa i fotografiranje potrajalo više od sat vremena. Rukometaši su se strpljivo družili s djecom i dijelili autograme do posljednjeg trenutka, a pogotovo Ivano Balić, čiji je autogram, očito bio najtraženiji!Stoga ekipi:
SOMIĆ VJENCESLAV, VALČIĆ TONČI, LAZAROV KIRIL, KOPLJAR MARKO, HORVAT ZLATKO, VALČIĆ JOSIP, ŠEGO MARIN, ŠKOF GORAZD, BALIĆ IVANO, VUKIĆ LJUBO, VORI IGOR, DžOMBA MIRZA, ŠPOLJARIĆ DENIS, DUVNJAK DOMAGOJ, HRVATIN MATEO, KOLOPER BRANIMIR, JOVIĆ BOŽIDAR, ŠINDILJ IVO, ŠKORIĆ SLOBODAN, IVAN VRNOGA
još jedno veliko HVALA od Grada Makarske.

makarska logo