24°C weather icon

Rješavanje problematike Doma zdravlja u Makarskoj

30.01.2008.

31.01.08.

U zgradi Gradskog poglavarstva, danas je održan sastanak predstavnika Grada Makarske i predstavnika Udruge za zaštitu Doma zdravlja Makarska na temu problematika Doma zdravlja u Makarskoj, te inicijativa za njegovo izdvajanje iz Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije. Sastanku su nazočili: Marko Ožić Bebek, Ivan Ivanda, Damir Mendeš, Siniša Srzić, Josip Laznibat, Dražen Antonini, Spasoje Fiamin, Nikola Barnjak, Branka Bilić-Novak i Frane Burić .


U ime Udruge za zaštitu Doma zdravlja Makarska dr. Laznibat je iznio kronologiju zahtjeva prema Gradu Makarskoj i susjednim općinama za njegovim izdvajanjem iz Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije. Izvijestio je nazočne o održanom sastanku s načelnicima općina Makarskog primorja na kojem se raspravljalo o problematici zdravstva u Makarskoj, te je iznio da načelnici susjednih općina podržavaju inicijativu Udruge.
U raspravi o navedenoj točci dnevnog reda sudjelovali su svi nazočni te je zaključeno da je Makarskoj i Makarskom primorju potrebna viša razina zdravstvene zaštite, te da bi izdvajanje Doma zdravlja doprinijelo ostvarenju toga cilja. Ostvarenje toga cilja omogućuje i program Vlade Republike Hrvatske u području zdravstva, gdje se navodi potreba njegove decentralizacije.
Zaključeno je da ovu inicijativu s potrebnom dokumentacijom treba uputiti Gradskom poglavarstvu, koje će predmet dalje proslijediti Gradskom vijeću. Ukoliko Gradsko vijeće prihvati navedenu inicijativu svoju će odluku proslijediti Skupštini Splitsko-dalmatinske županije. Očekuje se da će istu inicijativu prema Županijskoj skupštini uputiti i općine Makarskog primorja.

makarska logo