3°C weather icon

Raskrižje za Veliko Brdo bit će gotovo do sezone

30.01.2012.

31.1.2012.


Dugo priželjkivana i najavljivana rekonstrukcija raskrižja za Veliko Brdo koja je započela 19. siječnja, u punom je jeku. Na snazi je posebna regulacija prometa za vrijeme radova na ovom raskrižju koje je na vrlo frekventnom i opasnom dijelu magistrale. Ovaj dio magistrale je glavni izlaz za oko 5000 ljudi koliko ih živi na Zelenki i u Velikom Brdu, a u ljetnim mjesecima je ta brojka najmanje dvostruko veća. Investicija je teška 3,5 milijuna kuna, a pri projektiranju se radilo po najsuvremenijim standardima uređenja prometnice. Investitor projekta su Hrvatske ceste, jer se radi o državnoj cesti D-8, ali pomoć u realizaciji projekta i ishođenje dozvole dale su Županijske ceste i Grad Makarska koji je riješio imovinsko-pravne odnose. Završetak radova planiran je do početka ljetne sezone.
Stari ulaz za Veliko Brdo, te odvojak prema gradskoj plaži, rekonstruira se u dužini od 350 metara istok - zapad, te odvojcima, posebnim trakama, za Veliko Brdo i prema plaži.
U jednom dijelu križanje će imati pet kolnih traka, a u jednom četiri, te riješen pješački promet. Na taj način će teško i opasno križanje postati sigurno, i time lakše za prometovanje.
Ne treba posebno isticati što ovo suvremeno raskrižje znači za ovaj atraktivni dio Makarske koji se vidi s najelitnijim hotelskim krevetima.

makarska logo