15°C weather icon

Radovi na Zelenki: Ulaganja u komunalnu infrastrukturu vrijedna preko 1.000.000,00 kuna

02.02.2018.

Na predjelu Zelenke u tijeku su radovi na rekonstrukciji i uređenju ulica čija ukupna vrijednost prelazi 1.000.000,00 kuna. Riječ je o radovima u Šibenskoj ulici, ulici između Šibenske i Splitske te spojnoj ulici Šibenske i Splitske koji obuhvaćaju izgradnju kompletno nove infrastrukture.


-Ne radi se tek uređenje ili samo asfaltiranje ulica već se izvode radovi na kompletnoj rekonstrukciji komunalne infrastrukture. U suradnji s Mjesnim odborom Ratac – Zelenka, čiji bi rad pohvalio, uspjeli smo dogovoriti pozicije na kojima ćemo uz prometnicu zasaditi 30- ak stabala, izjavio je zamjenik gradonačelnika Joze Vranješ na prošloj sjednici Gradskog vijeća.


-U pripremi je i projekt ''Velikobrdski put'' kojim planiramo veliki zahvat na prometnici od zgrade POS-a do Zadarske ulice, u duljini od 350 do 400 metara. Napravili smo projekt i provjerili zemljišno knjižno stanje. Dosadašnju praksu mijenjamo vodeći se načelom jednakosti za sve građane jer smo s obje strane prometnice planirali jednako proširenje. Tako su svi građani u istom položaju i bit će pozvani u sljedećih petnaestak dana na uvid, da se dogovorimo za otkup toga zemljišta, najavio je zamjenik gradonačelnika Joze Vranješ. Riječ je o investiciji vrijednoj 4.000.000,00 kuna koja uključuje izgradnju prometnice sa kompletnom i infrastrukturom: oborinskom odvodnjom, fekalnom kanalizacijom, javnom rasvjetom i hortikulturom.
 

makarska logo