14°C weather icon

Radni sastanak na temu Adaptacije i unutarnjeg uređenja prostorija Gradske knjižnice Makarska: Kreće se s izradom glavnog projekta

16.01.2018.

Danas je u gradskoj vijećnici održan prvi radni sastanak na temu Adaptacije i unutarnjeg uređenja prostorija Gradske knjižnice Makarska nakon što je Grad Makarska putem Javnog poziva Ministarstva kulture za predlaganje Javnih potreba u kulturi RH za 2018. godinu ostvario sufinanciranje bespovratnim sredstvima u iznosu od 600.000,00 kuna. Sastanku su nazočili predstavnici Gradskih službi na čelu sa zamjenikom gradonačelnika Jozom Vranješom, ravnateljica Gradske knjižnice Makarska Ana Duvnjak, te arhitektica Enca Čolić.

Na sastanku se razgovaralo o izradi glavnog projekt, koji je, nakon izrađenog idejnog rješenja, sljedeći korak u realizaciji projekta adaptacije i opremanja prostorija Gradske knjižnice.

Grad Makarska već je odradio pripremne radnje i krajem prošle godine od Instituta IGH zatražio izradu elaborata s ocjenom stanja nosive konstrukcije zgrade Stare srednje škole koja je proglašena kulturnim dobrom Republike Hrvatske. Elaborat o ocjeni stanja nosive konstrukcije predmetne zgrade poslužit će kao podloga za izradu glavnog projekta.

Nakon izrade glavnog projekta Grad Makarska pokrenut će postupak Javne nabave za građevinske radove.

Podsjetimo, ukupna vrijednost projekta Adaptacije i unutarnjeg opremanja prostorija Gradske knjižnice Makarska iznosi cca. 2.300.000,00 kuna.

 

makarska logo