- weather icon

Punk-rock event PUNK RocKO day

30.06.2009.

1.7.09.

U petak 3. srpnja 2009. na glavnom makarskom trgu u 21 h kao uvertira Makarskom ljetu održat će se rock događaj PUNK RocKO day na kojem će nastupiti makarska grupa „Svrby“, fracuski rokeri „Joke“, te skopski ska-punk- reggae band „Superhiks“.

SUPERHIKS je najjednostavnije definirati kao ska-punk band upotpunjen utjecajima reggaea, latina i balkanskog folka. Dolaze iz Skopja, postoje više od 10 godina, a u posljednjih nekoliko godina dobili su i mnoga priznanja za svoj rad (spot, koncert, hit i bend godine u Makedoniji). Za sada su izdali dva studijska albuma ("Cekaj be vikam... kade be malku", 1999. godine i "Trumano", 2003. godine), Live album, a pojavili su se i na brojnim ska kompilacijama. Iza sebe imaju zavidan broj koncerata po Europi, a mogu se pohvaliti nastupima na istoj pozornici s izvođačima kao što su Manu Chao, Fun Lovin' Criminals, Henry Rollins, Fishbone, te Tito And Tarantula.

JOKE je osmeročlani sastav iz pariškog predgrađa koji miješaju punk, reagge, soukouss, rock, fusion, hip-hop… JOKE isprepliće brass instrumente, scratch, angažirane tekstove i neobične ritmičke dijelove.
Svojom glazbom i ogromnom energijom koju pokazuju na pozornici podsjećaju na legendarne King Prawn, što je već samo dobra preporuka. Iako bend još uvijek nije dobio zasluženu popularnost, njihovi brojni nastupi po Europi i tisuće zadovoljnih posjetitelja njihovih koncerata govore da su na pravom putu, što će moći potvrditi i svi oni koji su ih imali prilike vidjeti i čuti.

SVRBY su makarski rock band koji je nastao krajem 2006. godine. Stil koji sviraju je poprilično eksperimentalne naravi tako da se cijeli autorski materijal sastoji od mnogo različitih žanrova (Funk, Blues, Grunge, Garage Rock, Pop rock), no kako ne bi zamarali sebe, a i druge ljude svojim pustim žanrovima, Svrby su to sve spojili u jednu lijepu cjelinu koja se zove rock n roll što je zapravo i njihov žanr. Članovi benda su : Bepo Siciliani - vokal, Viktor Jakić - gitara, Antonino Šimić - bas, Ivan Brkulj – bubanj. Ta postava djeluje od početka 2009. godine i kako se čini, sve se bliže približava zacrtanom cilju…
makarska logo