2°C weather icon

Prvi Interregionalni kuharski kup europskih regija od 20. - 22. veljače: Makarska opet postaje domaćin vrhunskih gastro manifestacija

18.01.2015.

Prvo izdanje Interregionalnog kuharskog kupa europskih regija (IKKER), koje će se održati u Hotelu Meteor od 20. do 22. veljače, predstavljeno je u petak u makarskoj gradskoj vijećnici.
Savez kuhara mediteranskih i europskih regija (SKMER) organizira ovu manifestaciju u suradnji s Gradom Makarskom i Turističkom zajednicom Makarske. Predsjednik SKMER-a Miro Bogdanović pojasnio je koncept natjecanja. Nakon završetka ciklusa regionalnih natjecanja kuhara iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije bira se najbolji od najboljih kuhara s tih natjecanja, odnosno 'najbolji interregionalni kuhar 2014. godine'.
Nekoliko riječi rekli su i članovi stručnog žirija, vrhunski kuhari Željko Neven Bremec i Braco Sanjin, koji će ocjenjivati 16 natjecatelja iz BiH, Crne Gore, Hrvatske, Slovačke, Slovenije i Srbije. Najavljen je zanimljiv način natjecanja u kojem će posjetitelji imati interakciju s kuharima dok kuhaju. Na koji se način u njihovim zemljama spremaju namirnice posjetiteljima će, tijekom samoga natjecanja, otkriti poznati hrvatski književnik i gastronomski stručnjak Veljko Barbieri, a posjetitelji će sve moći i degustirati oba dana.
Izuzetno zadovoljstvo ostvarenom suradnjom iskazao je gradonačelnik Makarske Tonći Bilić. Najavio je još jednu međunarodnu manifestaciju s istim timom ljudi u studenom ove godine - međunarodno natjecanje konobara 'Periska'.
Ove manifestacije su u predsezoni i podsezoni, što veseli direktora TZ Makarske Tonča Lalića. On je izrazio želju da grad bude domaćin još većem broju događanja, osobito onih koji su vezani uz gastronomiju i turizam.
 

makarska logo