10°C weather icon

Proslava Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja: Večer klapa, pučke fešte i koncerti Marijana Bana i 'Diktatora' i Jurice Pađena i grupe Aerodrom

04.08.2015.

Grad Makarska i ove godine bogatim programom obilježava Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.
Večeras, dan uoči samog blagdana, Makarani i njihovi gosti imat će prilike uživati u tradicionalnoj manifestaciji 'Klape u Arbunu' već od 20,00 sati, a u 21,00 sat na Trgu Kobaca na Zelenki započinje velika pučka fešta.
Sutra, 5. kolovoza, u 8,00 sati će uvertiru središnjoj proslavi najaviti promenada Gradske glazbe Makarska. U 9,00 sati delegacija Grada Makarske će vijence s cvijećem položiti na Spomenik hrvatskom branitelju, a u 9,20 sati na Spomenik prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu. U 20,00 sati će u katedrali sv. Marka biti služena misa za Domovinu.
Središnja proslava Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i dana Hrvatskih branitelja započinje u 20,30 sati na gradskoj rivi gdje će se raznovrsnom ponudom jela i pića i ove godine predstaviti makarski obrtnici kojima Grad Makarska ovom prigodom besplatno ustupa korištenje javno prometnih površina. U sklopu večeri, Turistička zajednica Grada Makarske dodijelit će posebnu nagradu najvjernijim posjetiteljima Makarskog kulturnog ljeta. Vrhunac proslave zasigurno će biti koncert Marijana Bana i 'Diktatora' te Jurice Pađena i grupe Aerodrom koji su najavljeni za 21,00 sati.

 

U srijedu posebna regulacija prometa: Riva zatvorena od 12,00 sati


Zbog pučke fešte i koncerta u sklopu proslave Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja u srijedu, 5. kolovoza, gradska riva, od trajektnog pristaništa će biti zatvorena za promet od 12,00 sati. Građani se mole za razumijevanje te da svoja vozila s gradske rive uklone najdalje do 14,00 sati jer će u protivnom to o njihovom riziku učiniti nadležne službe. Promet rivom bit će zatvoren sve do 2,00 sata u noći sa srijede na četvrtak.
 

makarska logo