15°C weather icon

Projektni dan Plave zastave plaže Donja luka

23.07.2009.

24.7.09.


Ove godine, kao i prethodnih godina, Makarska plaža s Plavom zastavom dužna je obilježiti ZAJEDNIČKI DAN PLAVE ZASTAVE tzv. PROJEKTNI DAN. To je obveza za sve države u programu Plava zastava pa tako i za nas. Projektni dan se do sada održavao u zadnju subotu mjeseca srpnja što je mnogima stvaralo probleme pošto je to zadnja subota u mjesecu kada se događa smjena gostiju itd. Zato je ove godine određeno da se Projektni dan organizira u tjednu koji počinje 27. srpnja i završava 02. kolovoza.
Makarska plaža Donja luka svoj će projektni dan tako obilježiti 28. i 29. srpnja bogatim programom i aktivnostima na plaži. U Gradskom muzeju Makarska održava se izložba Damira Lackovića „Sige“ na kojoj se posjetitelji mogu upoznati sa prirodnim i ekološkim vrijednostima našega kraja.
28. srpnja 2009. održat će se Info dan Plave zastave gdje će posjetitelji plaže, kupači i svi zainteresirani kod tornjeva Spasilačke službe moći dobiti informacije, letke, promidžbene brošure o aktivnostima spašavanja na plaži, ekološkim i prirodnim vrijednostima okoliša, svim važnim službama u gradu, kulturno-povijesnim vrijednostima i sl.
29. srpnja 2009. održat će se jutarnji program koji će započeti promenadom Gradske glazbe Makarske, zatim prezentacijom akcije spašavanja i ostalih aktivnosti na plaži u izvedbi Spasilačke službe Makarska. Napominjemo kako će u ovu akciju biti uključene sve važne službe u Makarskoj: Spasilačka služba, Crveni križ, Komunalno redarstvo, Policija, Hitna pomoć, Lučka kapetanija, Gradski centar Osejava Makarska i drugi.
Kako bismo privukli što veći broj kupača i korisnika plaže s Plavom zastavom, organizirali smo i prigodni animacijski program uz nagrade za djecu i odrasle.

PROGRAM


28. i 29. srpnja 2009. g.
IZLOŽBA „Sige“ Damir Lacković,
Gradski muzej (svakim danom od 9-13 te19-21 sati)

28. srpnja 2009. g. (utorak)
10,00 – 18,00 sati
• INFO DAN PLAVE ZASTAVE – Info pult kod tornja Spasilačke službe Makarska

29. srpnja 2009. g. (srijeda)
Plaža Donja luka (pored info panoa Plave zastave)

10,00 sati
• GRADSKA GLAZBA MAKARSKA - promenada
• PREZENTACIJA AKCIJE SPAŠAVANJA I OSTALIH AKTIVNOSTI NA PLAŽI- Spasilačka služba Makarska
• PREZENTACIJA AKCIJE ZBRINJAVANJA UNESREĆENOG – Hitna pomoć i Crveni križ
• ANIMACIJSKI PROGRAM – NAGRADNA IGRA ZA DJECU I ODRASLE


Voditelj programa Joško Marče
makarska logo